SARIÇAM BELEDİYESİ

KOSOVA DEMOKRATİK TÜRK PARTİSİ HEYETİNDEN SARIÇAM’A ZİYARET

20 Ekim, 2016

Kosova Demokratik Türk Partisi Heyetinden Sarıçam’a ziyaret

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP)yöneticilerini makamında konuk etti. Kosova Demokratik Türk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Orhan Lopar ve beraberindeki heyeti Sarıçam’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Bilal Uludağ,  kardeş ülke Kosova ile her zaman işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.

Kosova Cumhuriyeti Demokratik Türk Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Lopar,  başkanlığındaki heyet, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca ile birlikte Sarıçam İlçe Belediyesi Başkanını makamında ziyaret etti.

KDTP MYK üyesi heyet Başkanı Orhan Lopar, Kosova’daki Arnavut ve Boşnak nüfusa karşı Türkiye’nin her zaman destek olduğunu,  ülkesi ile Adana arasında da ticari ve kültürel ilişkilerin arttırılması için çaba gösterdiklerini söyledi. Orhan Lopar, “Bizleri burada kabul ettiğiniz ve göstermiş olduğunuz misafirperverlik nedeniyle teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise,  Adana ile Kosova arasında ekonomik işbirliği için kendilerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek,” Bizlerde sizleri burada görmekten dolayı mutluyuz. Türk dünyasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.  Türkiye ile Kosova arasında tarihten gelen bağlarımız var. Umuyorum ki, bundan sonra kardeşliğimizi pekiştirmek adına daha çok bağlantılarımız olur.” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Bilal Uludağ ve Kosova heyeti Başkanı Orhan Lopar, günün anısına karşılıklı birer hediye sundular.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü