SARIÇAM BELEDİYESİ

KÜLTÜR TOPLULUĞUMUZDAN MUHTEŞEM KONSER

09 Mayıs, 2017

Sarıçam Belediyesi Kültür Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu, Evliya Çelebi Meslek Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte türkülerle bahara merhaba dedi.

Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sarıçam Belediyesi Kültür Topluluğu Çocuk Korosu ve Türk Halk Müziği Yetişkin korosu ilk konserini verdi. Konsere Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Büyükşehir Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi yöneticileri, okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Sahneye ilk sırada Esra Ezgi Uluç şefliğinde çıkan Çocuk Korosu türküler ve popüler eserler ile geceye renk kattı. Çocuk Korosunun ardından Şef Ramazan İnal eşliğinde sahne alan Türk Halk Müziği Korosu’nun değerli korist ve solistleri yorumladıkları birbirinden güzel türküler ile dinleyicileri mest etti. Konserin sonunda Başkan Bilal Uludağ, Çocuk Korosu Şefi Esra Ezgi Uluç ve Türk Halk Müziği Korosu Şefi Ramazan İnal’a çiçek ve plaket takdim etti, koro üyeleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Uludağ; ‘Kültürel Mirasımıza sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir.’

Kültürel etkinlikleri son derece önemsediklerini ve devamlılığını sağlayacaklarını belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ; ‘Türk Halk Müziği; hüzünle neşeyi, kederle coşkuyu aynı anda yaşatan, insana coşku verirken bir yandan da düşünceye sürükleyen halkın öz ezgileridir. Burada koristlerimiz sadece şarkı söylemiyor, bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyi yapıyor, birlik oluyor, birbirlerini dinliyorlar. Müziğin içindeki o eşsiz tadı yaşıyor ve bizlere yaşatıyorlar. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak en önemli vazifelerimizdendir. Bu güzel etkinlikle bizleri buluşturan tüm sanatçıları ve sanat dostlarını kutluyor, destekleriyle yanımızda olan Büyükşehir Belediyemize , emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.’ dedi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü