SARIÇAM BELEDİYESİ

MEHMET AKİF ERSOY’UN ATA MEMLEKETİ KOSAVA İPEK İLÇE BELEDİYESİ’NDEN ZİYARET

09 Nisan, 2018

Adana ve Sarıçam’a hayran kaldılar.

Kosova’dan gelen İpek Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı ziyaret etti. Başkan Bilal Uludağ ile makamında görüşen İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri, kardeş olarak gördükleri Türkiye’de ve Adana’nın Sarıçam İlçesinde bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Başkan Uludağ ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu olduk.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından karşılanan ve makamda da ağırlanan heyette İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri eşi Doç. Dr. Nuran Muhaxheri ve Kosova Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Orhan Lopar ile eşi Yrd. Doç. Dr. Elsev Brina Lopar, Başkan Yardımcısı Mustafa Pekel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik ile Kosova’dan gelen ve Yeniyayla ile Ünlüce Mahallesinde yaşayan Arnavut kökenli vatandaşlarımız da hazır bulundu.

KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Başkan Bilal Uludağ, kendilerinin meclis toplantısında Kosova İpek ilçesinin “Kardeş şehir” olması yönünde mecliste görüşmelerin yapıldığını ve protokolün en kısa sürede imzalanacağını belirtti. Uludağ, ”Türk Milleti olarak Kosova’nın her zaman yanında olduk. Bizler sizleri cani gönülden seviyoruz.  Sizin oralardan gelip ilçemizde yaşayan Kosovalı insanlarımız var. Ziyaretiniz nedeniyle çok mutlu olduk ve onur duyduk. İpek şehri bizim için çok önemli bir yerdir. İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ata memleketidir. Birlik beraberlik içerisinde kardeşçe ortak çalışmalar yapmak bizi mutlu edecektir.“ dedi.

ADANA’YI VE SARIÇAM’I ÇOK SEVDİK

İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve burada kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade etti. Muhaxheri “Adana’da ve Sarıçam’da her gittiğimiz yerde çok güzel ve sıcak karşılandık. Bizi bir kardeş sevgisiyle karşıladınız. 4 gün boyunca çok güzel ağırlandık. Bizde kendi belediyemizden kardeş şehir olmak için karar alacağız. Sizleri de Mehmet Akif Ersoy’un baba memleketi olan güzel ilçemizde misafir etmekten onur duyacağız, en kısa zamanda bekliyoruz. Misafirperverliğiniz ve yakın ilginizden dolayı ilçem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından ise, İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri ve beraberindeki heyete Başkan Bilal Uludağ çeşitli hediyeler verdi. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü