SARIÇAM BELEDİYESİ

MÜMİNLİ MAHALLESİNİN TAPU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

25 Eylül, 2017

Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Sarıçam Belediyesi ile protokol yapıldı

Sarıçam Belediyesi ve Tapu Kadastro Adana İl Müdürlüğü arasında yapılan çalışmalar sonucunda yıllardır çözüme kavuşturulamayan Müminli Mahallesinin Tapu sorunu imzalanan protokol ile son buldu.

Sarıçam Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza protokolüne Başkan Bilal Uludağ, Tapu ve Kadastro Adana İl Müdürü Mustafa Şen, İmar Müdürü Murat Sulu, Mahalle Muhtarı Mesut Keskin katıldı.

İl Müdürü Mustafa Şen protokol imzası öncesinde yaptığı açıklamada, Sarıçam Belediyesi İlçe sınırlarında bulunan Müminli mahallesi arazilerin tapu tahsis belgelerinin 60 yıl kadar önce kendilerine Hazine tarafından verildiğini belirtti. Mustafa Şen,” Biz de tapu tahsis belgelerine istinaden burada bulunan yerlerin tapularına dayanak olan 2981 sayılı imar affı kanundan hareket ettik ve tapularını bu kanuna  göre vereceğiz.  Bu kanunla ilgili Belediyenin Kadastroya başvurusu üzerine işlem yapılabilirdi.  Konuyu doğrudan Sayın Valimizin talimatlarıyla değerlendirdik. Bu kanun kapsamında olabileceğini gördük ve bunun üzerine Sarıçam Belediyesiyle gerekli görüşmeler yapılarak talepleri sağlandı. Ve bu talep çerçevesinde bizimle yapılması gereken bir protokolle işleme yön verilerek tapu sorunları sonlandırılmış oldu.”dedi. 

Sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ ise, Müminli Mahallesindeki bu sorun nedeniyle Tapu Kadastro il Müdürlüğü ile yazışmalar yapıldığını belirterek,” Müminli Mahallesinde yapılan protokol ile tapu sorunları ortadan kalkacak. Tapu tahsis belgeleri olan hak sahipleri tapularını alacaklar. Bu konuda emeği geçen Valimize ve Tapu Kadastro Adana İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bir sorunun çözümüne katkıda bulunduğumuz içinde çok mutluyuz. Müminli halkımıza hayırlı olsun.”diye konuştu.

Müminli Mahallesi Muhtarı Mesut Keskin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Tapu Kadastro Adana il Müdürü Mustafa Şen’e yıllardır süre gelen tapu sorunlarının çözümlenmesi nedeniyle mahalle halkı adına teşekkür etti. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü