SARIÇAM BELEDİYESİ

NARENCİYE ÜRÜNLERİ İŞLENMESİ VE SATIŞ EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

18 Şubat, 2019

Uludağ” Kadınlarımız ile daha da güçlüyüz”

 Sarıçam Belediyesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen "Narenciye Ürünleri İşlenmesi ve Satış Eğitimi" kursu başladı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, birçok alanda olduğu gibi kadın haklarına ve istihdamına önem veren, bu konuda proje üreten bir kurum olduklarını vurguladı. Bilal Uludağ, “ Kadınlarımızın ekonomik hayata katılmaları ve aile bütçelerine katkı sağlamaları, mesleki kapasitelerinin artırılması ve nitelikli iş gücüne dönüştürülmesi için çeşitli kurslar verdik, vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Belediye Meclis salonunda açılışı yapılan ve 25 kadının katılımı ile başlayan kursun 22 Şubat’a kadar devam edeceğini anlatan Sarıçam Belediye Başkanı Başkan Bilal Uludağ,  kursun her gün saat 13.00 ile 16.00 saatleri arasında verileceğini söyledi. Uludağ, “Bir kentte, kadınlar yaşamın içerisinde olduklarında daha demokratik, daha naif bir yaşam olur. Çünkü şunu biliyoruz ki,  kadınlarımızı ne kadar güçlendirirsek, yarınlarımız da o kadar güçlü olacaktır.  Bu anlamda geçmişte de KOSGEB işbirliği ile kadınlara özel kurslar dü­zenledik. 405 kadın girişimcinin katılımı ile bir kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettik. Verilen KOSGEB kursları ile 177 kadınımıza, Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER) kanalı ile ise 996 kadınımıza iş imkanı sağladık” diye konuştu.

1500 Kadına istihdam olanağı sağlandı

“Değişim El İşim ile Başlar” projesi ile de ilçede yaşayan 1500 kadına istihdam olanağı sağladıklarını belirten Başkan Uludağ, konuşmasını şöyle tamamladı.

“Çok amaçlı planlanarak hazırlanan Ana-Bacı Konukevimiz de hanımlara sağlıklı yaşam ve spor alanlarını da içeren, birbirleriyle rahatça vakit geçirebilecekleri, sohbet ve sosyalleşme olanağı da sağlayan Hanımeli Lokali’ni de oluşturduk. Ayrıca burada aile rehabilitasyon ofisimizde Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları ile ortak olarak ailelere yönelik eğitimler de verilmektedir.

Bu kapsamda 754 aileye rehabilitasyon hizmeti verilmesini sağladık. İlçemizdeki STK`lar ile ortak hibe projesi kapsamında konunun uzmanları ile 12 ayrı oturumda 2.400 kişiye “Güçlü Aile, Güçlü Toplum” konulu farkındalık eğitimi verdik.  Umre seyahati projemizi hayata geçirdik. Kura ile belirlenen 30 kadınımız projeden faydalanmış ve umre ziyaretini gerçekleştirmiştir.

Tekrar vurgulamak gerekirse, kadınlarımız ne kadar mutlu ve güçlü olursa yarınlarımız da o kadar mutlu ve güçlü olacaktır düşüncesiyle,  kadınlarımız için projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesine Tarım İl Müdürlüğüne ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kursun açılışına katılan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Prof. Dr Gaye Erbatur, Adana Şube Başkanı Zuhal Dinçer ise, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a kadınlar için yaptıkları güzel çalışmalar ve yaratılan istihdamlar nedeniyle teşekkür ettiler.

Basın Yayın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen, "Narenciye Ürünleri İşlenmesi ve Satış Eğitimi" kursunun açılışına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Prof. Dr Gaye Erbatur, Adana Şube Başkanı Zuhal Dinçer, Proje Koordinatörü Müyesser Kartal Tarım Orman İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Birsen Ergün ile kursiyerler katıldı.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü