SARIÇAM’A KIRGIZİSTAN’DAN KARDEŞ BELEDİYE GELDİ

02 Nisan, 2015

Sarıçam Belediyesi ile Kırgızistan’ın Koçkarata Belediyesi kardeş belediye olma yolunda ilk adımı attı.
Koçkarata Belediye Başkanı Kubanbek Egemberdiev’e eşlik eden belediye bürokratları ve bölgenin medya ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet Sarıçam’a geldi.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından karşılanan ve bir hafta süreyle şehrimizde konuk olacak Kırgız ekibi ilk gün yeni hizmet binasında ağırlandı.
Kırgız ekibi bir hafta sürecek çalışma gezisi kapsamında, Sarıçam başta olmak üzere Adana’daki bir kısım yerel ve sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcileriyle ikili görüşmelerde bulunacak.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kırgızistan’ın Koçkarata Belediyesi ile gerçekleştirilecek kardeş belediye anlaşması ile iki şehir arasındaki kültürel ve ekonomik işbirliğinin arttırılmasının hedeflendiğini açıkladı. Başkan Uludağ, “Sarıçam’ı dünya standartlarında yaşanabilir ve tanınır bir ilçe belediyesi haline getirecek çalışmalarımıza her geçen gün yenisini ekleyeceğiz” dedi.