SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI VE DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

25 Temmuz, 2016

Sarıçam Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı ve darbe girişimini kınadı

Başkan Uludağ,” Yüce Türk milleti Milli İradeye sahip çıktı”

Sarıçam Belediye Meclisi Milli iradeye sahip çıkmak ve yapılan darbe girişimini kınamak amacıyla olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türkiye`nin demokratik ve hukuk devleti olduğunu belirterek,”Türk milleti bir bütün olarak çok güzel bir demokrasi sınavı vermiştir. 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminde kendi halkını, meclisini, devlet binalarını bombalayan, vatandaşına kurşun sıkanlar vatan hainleridir. Ülkemize yaşatılmak istenen felaketin önüne, milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde karşı konulmuştur. Bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.”dedi.

Tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanan Sarıçam Belediye Meclisi, darbe girişiminde şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Başkan Bilal Uludağ, Demokrasimize, milli iradeye, ülkemizin geleceğine sahip çıkan bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Grup Sözcüsü Eyüp Akbulut, ülkemizin darbe girişimi nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek,”Paralel terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle ülkemiz karanlığa itilmeye çalışılmıştır. Ancak milletimiz bu zorbalığa geçit vermemiştir. Liderimiz Devlet Bahçeli, aldığı devlet terbiyesi ve öngörüsüyle süreci en iyi şekilde gözlemlemiş ve Hükümetin yanında olarak en doğru duruşu sergilemiştir. Bu hislerle tüm şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim.”dedi.

Ak Parti adına konuşan Grup Sözcüsü Cumali Altınöz, yapılan bu darbe girişiminin 17-25 Aralık’tan sonra bu güzel vatanı işgal provası olduğunu, ancak Yüce Türk milletinin göğsünü siper ederek buna müsaade etmediğini söyledi. Altınöz,”Sayın Devlet Bahçeli’nin sergilediği Hükümete destek çağrısı ve açıkladığı bildiri çok önemlidir. Yurdumuzda millet sevgisi olan tek ocak kalana kadar sırtımız yere gelmeyecektir. Sayın Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’ın Ak Parti ilçe binasına gelerek destek vermesi,  demokrasinin birlikten, beraberlikten yana duruşu bizi mutlu etmiştir. Teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. ”diye konuştu.

Daha sonra söz alarak konuşan MHP meclis üyeleri Mehmet Özcan, Ramazan Akyürek, Yusuf Sineren, liderleri Devlet Bahçeli’nin dik duruşu ve hükümete verdiği desteğin önemini belirterek, Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, darbe girişiminin demokrasi karşıtı bir gasp olduğunu ve bundan Türk milletinin onurlu duruşuyla kurtulduğunu dile getirdiler.

AK PARTİ VE MHP İLÇE BAŞKANLARI DA KATILDI

Bu arada yapılan olağanüstü meclis toplantısına Ak parti İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu ile MHP ilçe Başkanı Mehmet Koca’da katılarak destek verdiler. Ak parti İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, 15 Temmuz gecesi yaptıkları çağrı sonucunda İlçe binalarına gelerek destek veren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür ederek,” Darbe girişime karşı koyan Yüce Türk milleti ve güvenlik güçlerimize de minnet borçluyuz. Yaptığımız birlik çağrısına sayın başkan ve ilçe halkımız büyük ilgi gösterdiler. Bu nedenle destek veren herkese teşekkür ediyorum. Darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise Başkan Bilal Uludağ, hazırlanan ortak metinde şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemiz 15 Temmuz tarihinde kara bir gün yaşamıştır. Şerefli Türk Ordusu içine sızmış bir grup, gözü dönmüş bir kısım üniformalı teröristler, Anayasamızı ve hukukun üstünlüğünü yok etmek için Türk demokrasi tarihinde görülmemiş bir cinnetle vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Ancak kalkışma, milletimizin üstün feraseti, kararlılığı ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir.

Değerli arkadaşlar bizler milletimizin oylarıyla seçilerek görev almış, hukuk kuralları içerisinde seçildiği bölgeye ve vatandaşlarımıza hizmet etme çabası içerisindeyiz.  Aynı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi milli iradenin tecellisiyle bulunduğumuz makamlardayız. Bizi görevli kılan yegane güç, milli irade yani seçmenlerimizin hür iradeleriyle kullandıkları siyasi tercihtir. Milli iradeye her türlü müdahale zorbalıktır ve demokrasinin gasp edilmesi teşebbüsüdür. İşte 15 Temmuz akşamında böyle bir kalkışmaya maruz kaldık. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devletine ve milletine bağlı şerefli mensupları, Polislerimiz ve milletimizin bu kalkışmaya verdiği olağanüstü tepkiyle ülkemizde demokrasi kurtulmuş, vatanımızın on yıllarca geriye gitmesi önlenmiş, seçilmiş kişiler olarak hepimizin seçilme hakları korunmuştur.

Ben Sarıçam Belediye Meclisi adına demokrasi ve milli iradeye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, demokrasi için canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  Türk milletine başsağlığı diliyorum”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü