SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYESİ AŞURE ETKİLİĞİNE DAVET

13 Ekim, 2016

Sarıçam Belediyesinden Aşure etkinliğine davet

Uludağ,”Tüm İslam âleminin Aşure günü Mübarek olsun”

Sarıçam Belediyesi Bereket, ihsan ve keremin bollaştığı Muharrem ayını, Sarıçam’da anlamına uygun şekli ile yaşatarak kutlayacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Muharrem ayının İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak belediye organizasyonu ile 14 Ekim 2016 Cuma günü 12.30’da Aksoylar ve Remzi Oğuz Arık Camileri önünde vatandaşa aşure dağıtımı yapılacağını söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure gününün, birlik ve beraberliği perçinlediğini belirterek, yapacakları bu etkinlikte amaçlarının gelenek ve göreneklerin yaşatılması olduğunu söyledi. Bilal Uludağ,”Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bugün yapacağımız Aşure dağıtımıyla bir geleneği yaşatmış olacağız. Aşure geleneğimizi vatandaşla iç içe yaşamak ve yaşatmaya çalışmak istedik. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyor, Tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”dedi.

Aşure dağıtım töreninin Cuma günü 12.30’da Aksoylar ve Remzi Oğuz Arık Camileri önünde yapılacağını, ve dağıtıma tüm Sarıçamlıları bekledikleri söyleyen Başkan Uludağ,  Aşure gününün önemini ise şöyle değindi:

“Hicri yılın başladığı Muharrem ayının 10. Gününde kutlanan Aşure günü Arapçada “10” anlamına gelen aşara kelimesinden gelmektedir. Hicretle başlayan yeni ve güzel olayların yanı sıra tarih boyunca tüm Peygamberlerin Aşure gününde iyi şeyler yaşadığı bilinmektedir.  Ramazan ayından sonra İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin bollaştığına inanılan Muharrem ayında Aşure tatlısı yapılmaktadır. İlk olarak Nuh Peygamber’in gemisinin karaya ulaşmasının ardından elinde kalan malzemelerle yapıldığına inanılan Aşure, halk arasında paylaşmanın simgesi olmuştur.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü