SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYESİ İFTAR SOFRALARI BAŞLADI

09 Haziran, 2016

Sarıçam Belediyesi İftar sofraları başladı

İlk günde yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı

Başkan Uludağ,” Mübarek Ramazan ayı herkese kutlu olsun”

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ramazan ayı boyunca toplam 65 mahallede planlanan “İftar yemekleri” programının ilki M. Akif Ersoy- Remzi Oğuz Arık mahalle sakinlerinin katılımı yapıldı.  Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Sarıçam halkına iftar programlarına davet ederek, bu yılki etkinliklerde yine ilçe halkıyla beraber olacaklarını belirterek gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Uludağ, “Bu mübarek Ramazan ayında iftar sofralarımızda hep birlikte olmak istedik. Ramazan ayının Tüm Sarıçamlılara sağlık afiyet ve bereket getirmesini diliyorum. ”dedi.

M. Akif Ersoy Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde düzenlenen iftar yemeğine ilgi büyük oldu. İftar yemeğine MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca Sarıçam İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soner, bazı meclis üyeleri ve daire müdürleri ile yaklaşık 2 bin 500 kişilik mahalle sakinleri katıldı.

Programa eşi Nejla Uludağ ile birlikte gelen Sarıçam Belediyesi Başkanı Bilal Uludağ, masaları dolaşarak vatandaşlarla tek tek selamlaştı ve onların Ramazan aylarını kutladı. Başkan Bilal Uludağ, Bu mübarek ayda ilçe halkıyla bütünleşmek ve onlarla her zaman birlikteliğimizi göstermek adına böyle bir Ramazan etkinliği programı hazırladıklarını belirtti.

İftar programında ilgiyle karşılanan Başkan Bilal Uludağ, ”Sarıçam halkına öncelikle bizlere gösterdikleri ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum.  Bizlerde sizlerin bu ilgisine layık olmaya çalışıyoruz. Bu mübarek ayda her mahallemizde sizlerle buluşmak istedik.  İftar sonrasında eski Ramazan günlerini anımsatmak ve onları yaşatmak amacıyla da Türk Tiyatrosu orta oyunları sizler için getirtip canlı olarak izlemenizi sağladık. Hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun. Tuttuğunuz oruçları ise Allah kabul etsin. ”dedi.

Programa katılan vatandaşlar,  Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından okunan ezan ile oruçlarını açtılar.  Yemek sonrasında ise özel tır üzerindeki sahnede tıpkı eski Ramazan günlerinde olduğu geleneksel Türk tiyatrosunun orta oyunları sergilendi. Ardından ise Hacivat-Karagöz gösterisi de yapıldı. İftara katılan ve oruçlarını açan aileler çocuklarıyla birlikte neşe içinde oyunları bitene kadar ilgiyle izlediler. Orta oyunları eğlencesi sırasında vatandaşlara patlamış mısır ve haşlama ikramı da yapıldı.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü