SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN 10 KASIM ATATÜRK`Ü ANMA SATRANÇ TURNUVASI

14 Kasım, 2023

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN 10 KASIM ATATÜRK`Ü ANMA SATRANÇ TURNUVASI

Sarıçam Belediyesi tarafından Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen  “10 Kasım Atatürk`ü Anma Satranç Turnuvası” sona erdi. Turnuvada dereceye giren sporculara ödüllerini takdim eden Başkan Bilal Uludağ “Piyonlar sadece ileri oynarlar, yeterince ileri oynarlarsa vezire bile dönüşebilirler. Gençler geleceğe odaklanıp doğru hamleler yaparlarsa önemli insanlar olabilirler ”diye konuştu.

Sarıçam Belediyesi tarafından Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen  “10 Kasım Atatürk`ü Anma Satranç Turnuvası” sona erdi. Dereceye giren sporculara Bluetooth kulaklık, akıllı saat ve satranç takımı ödüllerinin verildiği turnuvaya Adana geneli ve çevre iller başta olmak üzere, A, B, 14 yaş ve altı, 10 yaş ve altı ve 8 Yaş ve Altı kategorilerinde toplamda 186 sporcu katıldı.

‘Spor Kenti Sarıçam’ mottosuyla yaptıkları sportif faaliyetler arasında yer alan satranç turnuvasına gösterilen yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ burada yaptığı konuşmada amaçlarının, sporun her alanında yakaladıkları ivmeyi daha da ilerilere taşımak olduğunu belirtti.

“PİYONLAR YETERİNCE İLERLERSE VEZİRE DÖNÜŞÜR”

Başkan Uludağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, sporun her alanına yatırım yaparak ilçemizi, ‘Spor Kenti Sarıçam’ markası haline getirdik. Bugün de 10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıldönümüne özel düzenlediğimiz turnuvada birlikteyiz. Turnuvamıza Adana genelinden 158, çevre illerden 28 (İzmir, Antalya, Hatay, Gaziantep ve Mersin) toplamda 186 sporcu katıldı. A, B, 14 Yaş ve Altı, 10 Yaş ve Altı ve 8 Yaş ve Altı kategorilerinde yarışan sporcular hamlelerini Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak onun gösterdiği hedefler doğrultusunda yaptı. Bir zekâ oyunu olan satrançta, piyonlar sadece ileri oynarlar, yeterince ileri oynarlarsa vezire bile dönüşebilirler. Gençler geleceğe odaklanıp doğru hamleler yaparlarsa önemli insanlar olabilirler. Bu yolda onların her zaman yanında olacağız. Turnuvada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcularımızı yürekten tebrik ederim. Bizler çocuklarımızla, gençlerimizle, yetişkinlerimizle kocaman bir satranç ailesiyiz. Sözlerime son verirken bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü saygı, rahmet ve minnetle anıyor, turnuvada emeği geçenlere de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü