SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN TEORİK VE UYGULAMALI ARICILIK EĞİTİMİ

31 Ekim, 2023

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN TEORİK VE UYGULAMALI ARICILIK EĞİTİMİ

Sarıçam Belediyesi’nin, Çukurova Üniversitesi ve Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile bu yıl üçüncüsünü açtığı “Arıcılık Kursu” başladı. Üç gün teorik iki gün uygulamalı derslerin verileceği kursa, ilçe genelinden toplam 250 kursiyer katılıyor.

Sarıçam Belediyesi’nin, Çukurova Üniversitesi ve Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile bu yıl üçüncüsünü açtığı “Arıcılık Kursu” başladı. Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezinde verilen kursun açılış programına katılan Başkan Bilal Uludağ burada yaptığı konuşmasında, Sarıçam Belediyesi olarak ilçelerinde verdikleri kurslarla vatandaşlara, hayat boyu öğrenme stratejisi doğrultusunda, bireylerin bilgi, birikim ve becerilerini geliştirerek iş ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

“VATANDAŞIMIZIN İŞ VE YAŞAM KALİTELERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Üretim ve istihdama katkı koyacak her türlü projeyi desteklediklerini belirten Başkan Uludağ Sarıçam Belediyesi olarak, uygulamalı arıcılık kursunun verildiği ender belediyelerden biri olduklarının altını çizdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bizler verdiğimiz bu tür kurslarla vatandaşımız nezdinde, istihdam olacak her türlü faaliyete ve projeye katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Böylesine bölgemizde ender verilen bir kursa katılımın yoğun olması ve vatandaşımız nezdinde karşılık bulması bizleri ziyadesi ile mutlu kılmaktadır. 250 kursiyerimizin katılım gösterdiği ‘Arıcılık Kursu’ programımızda, kursiyerlerimiz, hem teorik hem de uygulamalı eğitimler görerek, gelecekte yapacakları arı yetiştiriciliğini daha bilinçli ve daha verimli yapma şansını yakalayacaklar. Dolayısıyla bu kurs sayesinde kursiyerlerimizin, iş ve yaşam kalitelerini artırmayı, istihdam olanakları ve aynı zamanda içinde bulunduğumuz eko-sisteme de katkı sağlamalarını planlamaktayız. Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesine, katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, kursumuza katılan kursiyerlerimize de başarılar diliyorum.”

 

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü