SARIÇAM`DA BAHAR ÖNCESİ DERELER TEMİZLENİYOR

15 Şubat, 2016

Sarıçam Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmada ilçeden geçen derelerin içinde biriken çamur ve pislikleri temizliyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yaklaşan bahar öncesi yapılan bu temizliğin gerekliliğini vurgulayarak, “İlçemizin içinden geçen derelerin temizliği bizim için hem çevre hem de sağlık açısından önemli. Büyükşehir Belediyemizin de verdiği destek ile temizlik çalışmaları sürüyor.”dedi.

Çalışmalara şu anda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi içinden geçen derelerin temizlenmesiyle devam edildiğini belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bir yandan dere ıslah çalışmaların yapıldığını dile getirdi.  Yaklaşan bahar öncesi derelerin temizliğinin çevre ve sağlık açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Uludağ, “Bazı mahallelerde çocuklarımızın öğrenimlerini sürdürdüğü okul önünden geçen dereler var. Bu derelerin temiz bir görünüme kavuşması için her yıl bu işlem yapılıyor.  Ayrıca dere içinde oluşan su birikintileri ve çamur yığınları içinde sinek larvaları da oluşuyor. Temizlik sonrasında ise sinek larvalarının oluşması da engellenmiş olacak. Temizlik çalışmaları ay sonuna kadar bitecek. Büyükşehir Belediyesine vermiş olduğu destek nedeniyle de teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.