SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM`DA “DEPREM KAHRAMANI ÇOCUKLAR İLE KUKLA VE KARAGÖZ” ETKİNLİĞİ

19 Eylül, 2023

SARIÇAM`DA ÇOCUK OYUNLAR, KUKLA VE KARAGÖZ ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Sarıçam Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Deprem Kahramanları Çocuklar ile Kukla ve Karagöz Günleri’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe başta depremzede çocuklar olmak üzere, ilçede bulunan çok sayıda çocuk ve ailesi katıldı.

Sarıçam Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile düzenlenen ‘Deprem Kahramanları Çocuklar ile Kukla ve Karagöz Günleri’ etkinliği Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Proje Koordinatörü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan’ında aralarında olduğu etkinliği, çok sayıda çocuk ve ailesi izledi.

Etkinliğe katılan ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Uludağ, başta depremden etkilenen çocuklar olmak üzere, ilçede yaşayan çocuklar için moral ve motivasyon açısından faydalı bir etkinlik olduğunu söyledi. Sarıçam Belediyesi olarak böylesine faydalı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Başkan Bilal Uludağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere, Proje Koordinatörü Sanem Arıkan’a ve bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Sarıçam Belediyesi olarak, önceliğimizin depremzede yavrularımızın olduğu böyle bir şenliğin ilçemizde yaşayan çocuklarımız için de çok faydalı ve yararlı olduğuna inanıyorum. Ayrıca bu etkinliğin unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyun ve gösterilerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması bakımından da çok önemli olduğu belirtmek isterim” diye konuştu.

Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlik Sarıçam Belediyesi tarafından çocuklara boyama kitabı, Türk Bayrağı ve hediye takdimi ile sona erdi.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü