SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM’DA KARASİNEK İLE MÜCADELE BAŞLADI

13 Nisan, 2021

Yaptığı insan odaklı hizmet anlayışı ile ilçede yaşayan her kesimin takdirini toplayan Sarıçam Belediyesi, ilçede yaz aylarında vatandaşların korkulu rüyası haline gelen, halk sağlığını tehdit eden karasinek ile mücadele çalışması başlattı

Sarıçam Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, karasineklerin en çok ürediği ahırlar başta olmak üzere,  sivrisineklerin larvalarını bıraktığı, sulak ve bataklık alanlar ile besi ahırları civarında bulunan gübre dökülen alanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor.

 İnsan sağlığı açısından tehlike arz eden karasinekle mücadelede etkin bir mücadeleye girecek olan ekipler, toplum sağlığını korumak için ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeyi amaçlıyor. Ekipler ayrıca, sulak alanlar başta olmak üzere kanallar, fosseptik çukurları ve hayvan gübresi bulunan alanlarda ilaçlama yapıyor.

Günlük hayatta en çok karşılaşılan canlı türünün karasinekler olduğuna dikkat çeken ekipler, Sarıçam’da vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda karasinekle mücadeleye bahar ve yaz ayları boyunca devam edeceklerini kaydettiler.

Karasinekle mücadelede erken önlem almanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ karasinek sorununu kaynağında çözeceklerini belirtti.

ULUDAĞ “MÜCADELEYİ KAYNAĞINDA BAŞLATTIK”

Kırsal mahallelerinde hayvan besiciliğinin fazla olduğu Sarıçam ilçesinde karasinek üremesine ana etken olan noktaların ilaçlanacağını belirten Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti; “ Bir tarafta modern binaların yükseldiği yeni yüzüyle her geçen gün gelişen ve değişen bir Sarıçam, diğer yanda ise Büyükşehir Yasasıyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimiz mevcut. Özellikle hayvancılığın ve besiciliğin yaygın olduğu bu mahallelerimizde ahırların ve hayvan gübrelerinin bulunduğu yerlerde karasinekler yaygın olarak üreme şansına sahipler. Bizde Sarıçam Belediyesi olarak hayvan sağlığı, insan sağlığı ve çevre sağlığını tehlikeye düşüren karasinekle mücadelemizi bugün başlattık. Ekiplerimizin ilaçlama çalışması hayvancılığın yaygın olduğu mahallelerdeki ahırlarda yaz boyu talebe göre devam edecek. ”diye konuştu.

 Öte yandan teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla yürütülen ilaçlama çalışması, insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştirilecek.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü