SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM`DA KURBANLIK SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

12 Haziran, 2023

Sarıçam Belediyesinin, 28 Haziran 2023 Çarşamba günü başlayacak olan Kurban Bayramı için hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için üç noktada, kurban satış ve kesim alanının belirlendiği ilçede, sağlıklı ve güvenli bir ortamda kurban kesim ve satışı için, yapılan düzenlemelere halkın uyması çağrısında bulunuldu.

Sarıçam Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kurbanlıkların temiz ve sağlıklı koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli her türlü tedbirlerin alındığına vurgu yapıldı. Açıklamada, Kurban Bayramı için ilçede Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı üzeri, Orhangazi Mahallesi Fatih Caddesi (Firezbar) ve Boynuyoğun Mahallesi Şehit Akif Palalı Bulvarı’nın kurban satış ve kesim yerleri olarak belirlendiği kaydedildi.

Kurbanlık satış ve kesim yerlerinde vatandaşların mağdur olmaması için her türlü tedbirlerin alındığının belirtildiği açıklamada satış ve kesim yerlerinin sürekli takip edileceği, havaların sıcak olması sebebi ile ilçede kurban atıkları için vatandaşlara özel çöp poşeti dağıtılacağı kaydedildi.

Kurban atıklarının çevreyi kirletmemesi, vatandaşlara rahatsızlık vermemesi ve kesim yerleri haricinde kesim yapılmaması uyarısının yapıldığı açıklamada, kesim yerlerinin belirlenen planlamaya göre temizlenerek sürekli dezenfekte edileceği belirtildi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü