SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM’DA SAĞLIK SEFERBERLİĞİ

19 Ocak, 2016

Sarıçam Belediyesi ve Sarıçam Kent Konseyinden kadınlara eğitim

Sarıçamlı kadınlara yönelik bilgilendirme toplantıları sağlık eğitimiyle başladı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi Kent Konseyi ve Halk Sağlığı İşbirliğiyle Sağlıklı Yaşam Programıyla ilçe halkının bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

 Sarıçam Belediyesi,  Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Sağlık yürüyüşü programı kapsamında ilk eğitim seminerinde kadınlara “Obezite ve Fiziksel Aktivite” konusu anlatıldı.  Sağlık ve Sosyal işler Meclisi Başkanı Yeşim Akkaş, bu projede ilk olarak Kürkçüler mahallesinin pilot bölge olarak seçildiğini söyledi.

 Sarıçam Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen kadınlara yönelik “Obezite ve Fiziksel Aktivite” programına Kürkçüler mahallesinde oturan kadınlar katıldı. Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi Başkanı Yeşim Akkaş, meclislerinin kurulduğu andan itibaren çalışmalara başladıklarını belirterek, sağlıklı yaşam çerçevesinde pilot bölge olarak seçtikleri Kürkçüler mahallesinde her salı ve perşembe günleri yürüyüş düzenlediklerini ifade etti.

 İlk seminerde ise Halk Sağlığı Müdürlüğü doktorları `Sağlıklı Beslenme` , `Obezite` ve `Fiziksel Aktivite` konularında kadınlara eğitim verdiler.

 

BAŞKAN ULUDAĞ’A TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Semineri veren uzman doktorlar, yeterli ve dengeli beslenme, temel besin grupları ve günlük ne miktarda alınması, Obezitenin (Şişmanlığın) neden olduğu sağlık sorunları /risk faktörleri, sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemi, sağlıklı beslenme önerileri konu başlıkları halinde seminere katılanlara anlatılar.

 Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, bu tür etkinliklerin süreceğini belirterek, Başkan Bilal Uludağ’a ve Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi Başkanı Yeşim Akkaş’a teşekkür etti. Eğitim sonunda konuşmacılar, kadınların sorularını cevaplandırarak, beslenme konusunda doğru bildikleri yanlışlara dikkat çektiler. Kadınlar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a kendilerine sağladıkları bu güzel olanaklardan ve eğitim programı nedeniyle memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü