SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM’DA SAĞLIK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

22 Şubat, 2016

Sağlık yürüyüşüne katılan kadınlara eğitim semineri verildi

Sarıçam Belediyesi ile Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi`nin düzenlediği sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin ardından bilgilendirme eğitim seminerlerinin ikincisi yapıldı.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçede yaşayan kadınların sağlıklı beslenme ve yaşama konusunda bilinçlendirilmesi adına yapılan bu çalışmalarının önemine değinerek, ”Sağlık yürüyüşlerinin ardından eğitimlerinde verilmesi önemli. Kadınlarımızın bu tür çalışmalarına her zaman destek vermeye devam edeceğiz. ”dedi.

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ve Sarıçam Belediyesi,  Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi, Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Sağlıklı Yaşam seminerinde kadınlara bu kez “Sağlık Okuryazarlığı, Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Beslenme, Obezite” konularında eğitim verildi.

Sağlık ve Sosyal işler Meclisi Başkanı Yeşim Akkaş, Cihadiye mahallesinde bulunan kadınlarla bir ay boyunca çalıştıklarını belirterek,"Yürüyüş ve fiziksel aktiviteleri düzenli olarak yaptık. Kadınlarımızın sağlık bilgilerini okuma, anlama ve kullanma kabiliyetleri artırabilmeleri için uzman kişiler tarafından bilgilendirilmeleri yapıldı. ”diye konuştu.

Seminerde, yeterli ve dengeli beslenme, temel besin grupları ve günlük ne miktarda alınması, Obezitenin (Şişmanlığın) neden olduğu sağlık sorunları, risk faktörleri, sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemi, sağlıklı beslenme önerileri konu başlıkları halinde kadınlara detaylı bilgiler sunuldu.

 

Eğitimin sonunda ise konuşmacılar, kadınların sorularını yanıtlayarak, beslenme konusunda doğru bildikleri yanlışlara dikkat çektiler. Kadınlar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a kendilerine sağladıkları bu güzel olanaklar ve eğitim programı nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdiler.


HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, böyle güzel bir program dâhilinde eğitim çalışmalarını yürüten Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclis Başkan ve yöneticilerine, eğitime katılan Cihadiye Mahallesi kadınlarına teşekkür etti. Uludağ,”  Sağlıklı yaşam için yapılan bu çalışmaları takdirle karşılıyorum. Halkımız için bu tür faydalı eğitim programlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum “dedi.

 

Seminere, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Ufuk Demirdüzen, Dr. Olga Özdener, Diyetisyenler Simay Altun, Şerife Atlı, Basın Yayın Halka İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, Sağlık ve Sosyal İşler Meclis Başkanı Ecz. Yeşim Akkaş ve yönetimi katıldı.       

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü