SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM’DA YÜZME HAVUZLARINA İLGİ BÜYÜK OLDU

14 Ağustos, 2017

Başkan Uludağ,”İlginin fazla olması bizi mutlu etti”

Sarıçam Belediyesi tarafından 1 Ağustos 2017’de “Havuz, Mayo, Bone bizden, Yüzmesi sizden” sloganıyla başlatılan ve 5 ayrı yerde ücretsiz yapılan havuzlara çocukların ilgisi büyük oldu. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, çocukların ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek,”Bundan böyle her yıl Sarıçamlı çocukların havuzlarda ücretsiz yüzmelerini sağlayacağız.”dedi.

Başkan Bilal Uludağ, yapılan duyuru sonucunda yaklaşık olarak 500’e yakın çocuğun havuzlar için müracaatta bulunarak yüzmeye haftanın 5 günü devam ettiğini ifade etti. Bilal Uludağ,” Adana’da sıcaklığın yaz aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine ilçemizde bulunan 5 havuzda çocuklarımızın yüzmelerini sağladık. Sarıçamlı 9-15 yaş arası çocuklarımız yüzme öğretmenleri nezaretinde güvenli bir şekilde 2 grup halinde yüzüyorlar.”diye konuştu.

1 AY BOYUNCA AÇIK KALACAK

Uludağ, sulama kanallarındaki boğulma vakalarının önüne geçmek için ilçelerinde 5 ayrı mahallede bulunan yüzme havuzlarının ücretsiz olarak Ağustos ayı boyunca açık kalacağını kaydetti. Bilal Uludağ,  çocuk ve gençlerin sulama kanallarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulunarak, "Gençlerimizin, çocuklarımızın sulama kanallarında yüzmelerini istemiyoruz. Kayıt yaptıranlara ücretsiz havuzun yanı sıra Mayo ve Boneleri de verildi.  Bir ay boyunca çocuklarımız, Yavuz Sultan Selim, Orhangazi Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Sofulu Gültepe ile İncirlik Kemalpaşa Mahallesindeki havuzlarda yüzecekler.” Şeklinde konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü