SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM KART VE HİLAL KART PROJESİ HAYATA GEÇİRİİLDİ

01 Ağustos, 2017

Başkan Uludağ,”Söz verdiğimiz gibi yaptık”

Sarıçam Belediyesi ilçe halkının refahı için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  söz verdikleri gibi bir projeyi daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ”Bu bilinçle hareketle siz hemşerilerimizin bir dizi özel ayrıcalıktan faydalanması için hizmet zincirimize yeni bir halka daha ekleyerek Sarıçam Kart’ı başlattık. Hayırlı olsun.”dedi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  yasaların ve devletin kendilerine sağladığı imkânlar doğrultusunda vatandaşlara, onların yaşamını kolaylaştıracak, güzelleştirecek olan en iyi hizmetleri bulmak, planlamak ve sunmak durumunda olduklarını dile getirdi. Bilal Uludağ, “Belediyeler;  hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunarken, engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygular. Sarıçam Kart Projesinde, halkın sosyal durumu, gelir seviyesi ne olursa olsun, vatandaşları tek bir çatı altında birleştiren iki ürün yer almaktadır.  Hem belediyeden yardım desteği alan halkın kullanacağı ‘Sarıçam- Hilal Kart, hem de yine aynı ilçe sınırlarında yaşayan halkın alışverişlerde kullanarak sosyal yardım havuzuna da destek vereceği ön ödemeli Sarıçam Kart “olacak.”diye konuştu.

YARDIMIN GİZLİLİĞİ ÖN PLANDA OLACAK

Bu kart sayesinde yardımın gizliliğinin ön planda olacağını ve ihtiyaç sahiplerinin önceliklerini kendilerinin belirlemesine olanak tanıyacağını anlatan Başkan Uludağ,  şöyle konuştu:

“Sosyal yardım alamayan halkın kart ücreti olmadan indirimli alışverişlerden yararlanabileceği, sanal alışverişlerde güvenle kullanabileceği, üye işyerlerinden ve internetten para yükleme imkanları ile donanmış çağdaş bir ödeme aracı halka sunulacak. İlçe halkı proje sayesinde yaptıkları harcamalarla kendilerine ve belediye ye hiç bir maliyeti olmadan aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine de katkı sağlayacaktır.

Kart kullanıcıları, harcama yaptıkça her yoksula bir yardım, her öğrenciye destek yapıldığını bilecekler ve aynı zamanda esnafın ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacaklar. Yardım alan halk, kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yaparken, kart sahipleri ‘sağ elin verdiğini sol el görmeden’ toplumda rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü