SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNİN İNŞAATI BAŞLADI

09 Eylül, 2015

Uludağ,”Bu merkezle geçmişten geleceğe bir köprü kuracağız.”

Göreve başladığı günden itibaren yaptığı başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yapımına başlanan “Sarıçam Kültür Merkezi” ile ilçede kültür faaliyetlerine büyük destek olacaklarını belirterek, bu proje ile aynı zamanda geçmişten geleceğe bir köprü kuracaklarını söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımına başlanan ve temeli atılan Kültür Merkezi’nin toplam 3 bin 694 metrekarelik bir inşaat alanını kapsayacağını belirterek, işin süresinin ise yaklaşık 6-8 ay arası olarak planlandığını ifade etti. Başkan Bilal Uludağ,”Buranın bitirilmesiyle birlikte Sarıçam ilçemizde yapılacak olan kültür faaliyetlerini bir bütünlük içersinde gerçekleştirme imkânı olacak. Belediye olarak ilçemize böyle bir Kültür Merkezi kazandırmak istedik. “dedi.

Bu projeyle aynı zamanda eğitim, dinlence, eğlence gibi halkın katılabileceği ve faydalanabileceği etkinliklerinde yapılacağını anlatan Bilal Uludağ, “Merkezimiz, kültür değerlerimizi gelecek nesillere tanıtacak ve öğretecek bir aracı rolü üstlenecektir. Bu vesileyle aynı zamanda Kültür Merkezimiz ile geçmişten geleceğe bir köprü kuracağız.”diye konuştu.

Sarıçam Belediye başkanı Bilal Uludağ, Kültür Merkezi’nde yapılacak binanın özelliklerini ise şöyle sıraladı:

“Bodrum kat, 3 adet atölye, Sergi odası, Kütüphane, idari bölümler ve sığınak, tesisat ve pano odası, zemin kat bin 510 metrekareden oluşup, Fuaye, çok amaçlı salon, kafeterya, idari odadan oluşmaktadır. 1 kat ise, 674.5 metrekare olup bu katta, 6 adet eğitim sınıfı, çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Toplam 3 bin 694 metrekare alanda hizmet verecek olan binamızın çevresinin peyzaj düzenlemeleri de belediyemizce yaptırılacak olup, araçlarıyla gelecek vatandaşlarımız için 34 araçlık otopark düzenlenecektir.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü