SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAMLI ÇOCUKLAR ARTIK HAVUZDA YÜZÜYOR

01 Ağustos, 2018

Uludağ,”Çocuklarımız yüzmeyi  öğrendiği için mutluyuz”

Sarıçam Belediyesi tarafından açılan Yüzme kursu tamamlandı. Kursu başarı tamamlayan ve yapılan yarışmalar sonucunda dereceye girenlere madalyaları Başkan Bilal Uludağ tarafından verildi. Bilal Uludağ, bu yıl ilk kez açtıkları yüzme kursuna ilginin fazla olmasının memnuniyet verici olduğunu ve toplamda 825 çocuğun eğitim alarak yüzmeyi öğrendiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  kursun 1 ay boyunca Sarıçamlı 7-14 yaş arası çocuklara Yavuz Sultan Selim,  Orhangazi Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Sofulu Gültepe ve İncirlik Kemalpaşa Mahallelerindeki 5 ayrı yüzme havuzunda ücretsiz verildiğini de belirtti.

Bilal Uludağ, ”Sulama kanallarındaki boğulma olayları alınan tüm önlemlere rağmen zaman zaman yaşanıyor. Bu anlamda bizde belediye olarak tecrübeli yüzme eğitmenleriyle ücretsiz olarak 2- 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında toplamda 825 çocuğa yüzme kursu verdik.  Çünkü Belediye olarak çocuklarımızın bu kanallarda yüzmelerini, boğulmalarını istemiyoruz. Ayrıca havuzlarımızdan çocuklarımız yaz boyunca faydalanabilecekler. Kursu veren yüzme eğitmenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

TEMSİLİ YARIŞMA DÜZENLENDİ

Yüzme kursunun son gününde Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan havuza giden Başkan Uludağ, burada bir süre çocuklar ve aileleriyle sohbet edip, yüzme kursunun nasıl geçtiğini sordu. Çocuklar kendilerine böyle bir imkânı sağladıkları için Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler.

Bu arada kurs eğitmenleri tarafından temsili olarak hazırlanan yüzme yarışmaları yapıldı. Yarışma sonunda dereceye girenlere ise madalyaları Başkan Bilal Uludağ ve törene katılan bazı MHP Sarıçam ilçe yöneticileri tarafından verildi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü