SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAMLI KADINLAR “ MİKRO KREDİ “ İLE DEĞİŞİYOR

18 Mart, 2020

Sarıçam’da mikro kredi şubelerinden kredi almaya hak kazanan  ev kadınları Belediye Başkanı Bilal Uludağ ‘ı ziyaret ederek  memnuniyetlerini dile getirdiler. Bilal Uludağ mikro kredi kullanmaya hak kazanan kadınlara çeklerini makamında takdim etti. Kadınlar kredi ile kendi işlerini kuracaklarını ve  gelecekten daha fazla umutlu olduklarını  söylediler.

 

     Türkiye Genelinde ;  2003 yılından beri faaliyette olan Grameen Mikro finans Programı     Türkiye ‘de yoksulluğu azaltmak için "mikro kredi" hizmeti sunuyor. Dünyada ki öncümüz Prof. Dr. Muhammed Yunus  mikro kredi ile 2006 da Nobel ödülü aldı. Türkiye’de  ki kurucusu ise Prof. Dr. Aziz Akgül’dür. Türkiye Genelinde gerçekleştirilen Grameen Mikro finans Programında kadınların ekonomik hayata dahil olmaları için ve  sağlamış olduğu mikro kredi desteği 949.959.986.91 LİRAYI AŞTI.

 

     9 Ocak 2012 tarihi itibariyle;  Türkiye Grameen Mikro finans Programı’nın 84. Şubesi Sarıçam’da dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için , geleneksel bağış ve "sadaka" yerine sağlamış olduğu “mikro kredi” desteği vermek üzere faaliyete başladı. 

 

       Mikro Kredi ; Türkiye’de diğer illerde Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelerin desteklediği gibi  Adana Sarıçam Kaymakamlığı’ nda 2012-2019 yılları arasında ofis tahsisi ederek  destek verdi. 2019 yılı itibariyle Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, mikro krediye başvuru yapmak isteyen  Sarıçamlı kadınlar için SİMER’ de bir ofis tahsis ederek hizmetin devam etmesini sağladı.

       Sarıçam’da 11 Mart 2020 tarihi itibariyle 2.042 dar gelirli mikro girişimciye ulaşıldı ve Sarıçam Şubesinin mikro kredi dağıtımı toplam 11.030.285,00 TL yapıldı. Halen, Sarıçam şubesinde aktif olarak mikro kredi kullanan 925 mikro girişimci bulunmakta ve verilen mikro kredilerin dönüş oranı incelendiğinde ise %100’lük bir mükemmel başarı görüldü.

      Sarıçam’da kredi kullanan mikro girişimciler Ticaret , işletme sahipliği, hayvancılık, işlem ve üretim, gibi işlerle uğraşmaktadır.

     Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ; Mikro kredi almaya hak kazanan kadınlara   “ Amacımız dar gelirli ve ekonomik sıkıntı çeken üretmeye aç her kadına ulaşabilmek ,yoksulluğu en aza indirmektir. Sarıçamlı kadınlara her zaman destek oluyoruz.” dedi.

Sarıçam şube yöneticileri kurum adına mikro krediye destek verdiği için belediye başkanına teşekkürlerini sundu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü