SARIÇAM BELEDİYESİ

ŞEHİTLERİMİZE DUA ETKİNLİĞİ

05 Ekim, 2015

Başkan Uludağ, ”Tüm şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz”

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen “Şehitlerimize Dua” etkinliği yapıldı.  Belediye Başkanı Bilal Uludağ, son zamanlarda ülke genelinde ve bölgelerinde birçok şehit verdiklerini,  onları anma adına böyle bir etkinliği yaptıklarını belirtti. Uludağ, bu anlamlı törende kendilerini yalnız bırakmayan Sarıçamlılara teşekkür ederek, ”Onları rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” derken, Prof. Dr. Mustafa Karataş ise, birlik beraberlik mesajları verdi.

Kozan Yolu Otoban kavşağında Senem Market ve Çanakkale Şehitler Anıtı yanında bulunan alanda yapılan “Şehitlerimize Dua” etkinliğine Sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra MHP ilçe Başkanı Mehmet Koca,  Sarıçam Ülkü Ocakları Başkanı Kerem Kurt, Adana milletvekili adayları Cahit Öztok, Sinan Gül, Ayla Emrahoğlu,meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı etkinliğin sunumunu Fatma Beyza Gündoğan’ın yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ise Gündoğan, böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atan Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ederek, sahneye Kur’an okuması için Hacı Mehmet Tanç’ı davet etti. Kur’an okunmasının ardından ise konuşmasını yapmak üzere Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,sahneye davet edildi.

 

“BİZİ YILDIRAMAZLAR”

Sarıçam Belediye Başkan Bilal Uludağ, “Bugün burada vatan, bayrak ve ezanı Muhammed’ iyenin bu semalarda hiç susmaması için mücadele eden ve bu uğurda canlarını feda ederek bu toprakları vatan yapan Anadolu’nun yiğit delikanlılarını rahmet ve minnetle anmak ve onların anılarına saygı ifade etmek için toplandık. “dedi.

Başkan Bilal Uludağ,  20 Temmuz 2015’ten itibaren başlayan hain saldırılarda asker, polis, korucu olmak üzere güvenlik güçlerimizden 155, sivil vatandaş olarak ise 66 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Körpe kuzularımız kalleşçe bomba ve kurşunlarla katlediliyor.  Ancak bizi yıldıramazlar. Devlet, vatan ve millet için; ecdat vatanımıza saldıranlara haddini bildirmek için, teninde canı, kalbinde imanı, dizinde dermanı bulunan hepimiz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz Sarıçamlılarolarak ocağına ateş düşen tüm şehit ailelerimizin acısını ve hüznünü yüreğimizde hissediyoruz. Bir Hilal uğruna toprağa düşen şehitlerimizi bir defa daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.  Onların mübarek isimleriniilelebet yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

SON KALEYE SAHİP ÇIKALIM

Akdeniz Sema Topluluğunun gösterisinin ardından ise Şair Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.  Erzincanlı, şehitlerin her zaman en üst seviyede anılacağını ve onlara minnet borçları bulunduğunu hatırlatarak,  peygamber efendimizin hayatını ona atf edilen şiirlerini ve onun mübarek ve şerefli hayatından bir bölümü şiirsel bir üslup ile anlattı.

Yaptığı Gönül sohbetleriyle beğeni toplayan Prof. Dr. Mustafa Karataş, ise geceye katılanlardan son kale olarak nitelendirdiği ülkemize sahip çıkılmasını isteyerek, dış güçlerin oyununa gelmemiz gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Karataş,  “Şehitlerimize Dua” etkinliğinde kendilerini Sarıçamlılarla buluşturan Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ederek, “Sakın bu oyunlara gelmeyelim. Son kale olan ülkemizi birilerini kullanarak karıştırmaya çalışıyorlar. Bu nedenle aramızdaki birliği rabbim bozmasın. Şehitlerimiz bizleri derinden üzüyor. Bu yolla provoke edilemeye çalışılıyoruz. Bin yıldır hep kardeşlik içinde yaşadık ve bugünlere geldik. Yapılan her türlü oyunlara rağmen bizleri bölemediler ve bölemeyeceklerde.  Çünkü bizim mayamız sağlam. Bizi yıldıramazlar ve imanımızı asla alamazlar. Bunu bildikleri için bir barış dini olan islam ülkelerini hedef aldılar. Terörle şiddetle bir yere varılamaz. Allah için bu milletimiz ayağa kalkarsa o zaman bizi kimse durduramaz.” derken, konuşmasını dua yaptırarak tamamladı.

Gece sonunda ise Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve MHP İlçe Başkanı konuklara, günün anlamına uyan Çanakkale’ye Adana’dan giderek şehit düşenleri simgeleyen anıtın olduğu birer plaket sundular. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü