SARIÇAM BELEDİYESİ

SİMER İŞSİZLERİN SORUNUNA ÇARE OLMAYA DEVAM EDİYOR

21 Eylül, 2016

SİMER işsizlerin sorununa çare olmaya devam ediyor..

Toplamda bin 500 kişi işe yerleştirildi  

Başkan Uludağ,” Yılsonu hedefine Eylül ayında ulaşıldı”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan Sarıçam İstihdam Merkezi’nin (SİMER) ilçelerinde istihdama katkı sunmaya devam ettiğini söyledi.  Başkan Uludağ,  18 ay gibi bir süreç içerisinde iş için başvuran toplam 3 bin 400 kişiden yılsonu hedefi olan bin 500 kişiye Eylül ayında ulaşmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  SİMER’in 2015 yılı Mart ayında kurulduğunu, bölgenin en dinamik istihdam organizasyonu haline geldiğini anlatarak, amacının kendi bölgelerinde oturan ve iş arayan vatandaşların mevcut donanımlarına göre iş bulmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Bilal Uludağ,  iş için merkeze başvuranların İŞKUR, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Organize sanayi Bölgesi ile işbirliği halinde kalifiye eleman olarak işletmelere kazandırılmasında aktif destekler verildiğini ifade etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Uludağ, dünyada bütün insanlar için ekonomik olduğu kadar sosyolojik, psikolojik açıdan önem taşıyan istihdamı belediye olarak son derece önemsediklerini belirterek,  Sarıçam İstihdam Merkezini kurarak işçi ve işveren tarafını en doğru platformda buluşturmayı hedeflediklerini ve başarılı sonuçların rakamlarla ortada olduğunu dile getirdi.

2015 yılı sonuna kadar başvuruda bulunan bin 414 kişiden 712 kişinin işe yerleştirildiğini dile getiren Başkan Uludağ,  bu gün itibarı ile SİMER’e iş talebi ile başvuru sayısının 3 bin 400 olduğunu, bunlardan bin 500 kişinin değişik iş kollarında istihdam edildiği kaydetti.  Uludağ,” Bu sayıya yılsonu itibari ile ulaşmayı hedeflemiştik.  Ancak Eylül ayında bu rakamı yakaladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü