SARIÇAM BELEDİYESİ

ÜCRETSİZ GİRİŞİMCİLİK KURSLARININ İLK ETABI BAŞLADI

31 Ocak, 2017

Sarıçam’da Ücretsiz Girişimcilik kurslarının ilk etabı başladı

Başkan Uludağ” İstihdama katkı sağlamaya devam ediyoruz”

Sarıçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yapılan proje dâhilinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü binasında(SİMER)“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”  ilk etabı başladı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu kursun amacının Sarıçam’da yaşayan işsizlere ve Adana ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak olduğunu belirterek, toplamda 300 kişiye 10 grup halinde kursların verileceğini söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler sonucunda yeni bir projeye daha imza attıklarını belirterek, Proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimciye 50 bin lirası hibe, 100 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 150 bin liraya kadar destek verilebileceğini kaydetti. Bilal Uludağ, 4 gün sürecek olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ardından girişimcilerin kendi işini kurma imkânına kavuşabileceğini anlattı. 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kursa katılan girişimci adaylarına başarı dilerken,  “Girişimcilik kursu bitiminde umuyorum ve diliyorum ki; gönlünüze göre güzel bir iş kurarsınız. Bizde bu kurs ile bir nebze de olsa iş edinme konusunda yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Hepinize kursta ve sonrasında yapacağınız işlerde başarılar diliyorum. İlginin fazla olması da bizleri ayrıca memnun etti.” dedi.

DAHA ÖNCE DE 84 GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALMIŞTI

Kursların her ay 2 kez olmak üzere Haziran ayının ilk haftasına kadar süreceğini ifade eden Uludağ,”Kursa katılım için Sarıçam’da ikamet etme zorunluluğunun yanı sıra Nüfus cüzdan fotokopisi ve Vukuatlı nüfus kayıt örneği isteniyor. Daha öncede bu kursu gerçekleştirmiş ve 84 girişimciye sertifikalarını törenle vermiştik. Kurs sonunda girişimciler kendi işini kurma imkânına kavuşabilecek. Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde girişimci desteği alabilecekler. ”diye konuştu

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü