SARIÇAM BELEDİYESİ

ÜCRETSİZ GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILACAK

18 Ekim, 2019

Uludağ” İstihdama katkı için her zaman varız”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, KOSGEB, İŞKUR ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa, ücretsiz olarak düzenleyecekleri Girişimcilik Kursu’na başvuruların başladığını ve ilgi duyan bütün Sarıçamlıları kursa katılmaya beklediklerini söyledi.

Bilal Uludağ, kayıtların 15 Ekim 2019 itibarı ile başladığını12 grup halinde 4’er gün sürecek kursların ilkinin 23 Ekim 2019’da başlayacağını vurgulayarak, kursa katılanların Sarıçam’da ikamet etmeleri zorunluluğu olduğunu belirtti. Uludağ,”İstihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler sonucunda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gelen talepler doğrultusunda eğitimlerimiz verilecek ve Aralık sonunda bitirilmiş olacak.”dedi.

Uludağ, proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimcilere değişik imkân ve desteklerin sağlanabileceğini de anlatarak, ”Kursa katılım için Sarıçam’da ikamet etme zorunluluğunun yanı sıra Belediyemizde bulunan Turkuaz Masaya başvurular nüfus cüzdan fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ile yapılacak. Belediye olarak geçtiğimiz yıllarda da  bu kursu gerçekleştirmiş ve birçok girişimciye sertifikalarını törenle vermiştik. Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise girişimci desteklerinden faydalanabilecekler. Bu kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kursa katılacak olanlara başarılar diliyorum.”diye konuştu

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü