SARIÇAM BELEDİYESİ

YAZ SPOR OKULLARI SANTRAÇ KURSUNA İLGİ BÜYÜK OLDU

01 Ağustos, 2016

Sarıçam’da Yaz Spor Okulları Satranç Kursuna İlgi Büyük Oldu

Başkan Uludağ,”Eğlenerek ve severek öğrenin”

Sarıçam Belediyesi Yaz Spor Okullarında Satranç Eğitimi 60 kişilik bir katılımla 2 grup halinde veriliyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 7-15 yaş ve seviyelere göre teorik ve pratik eğitimlerin 3 hafta süreceğini belirterek, kursa katılanlara eğlenerek ve severek öğrenmelerini isteyerek,  başarılar diledi

Sarıçam Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü binasında SİMER’de (Sarıçam İstihdam Merkezi) verilen satranç kursu eğitimine ilginin fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, planlanan uygulamalı satranç eğitimlerinin, özelikle küçük yaş gruplarının eğlenerek öğrenmesine olanak sağlayacağını ifade etti.

Başkan Uludağ, Futbol okulundan sonra en fazla ilginin satranca olmasının sevindirici olduğuna değinerek,”Sarıçam ilçemizde satranç eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. 2016 yılı yaz spor okulları kapsamında açılan kurslardan 7-15 yaş arası çocuklarımız faydalanıyor. 2 etap halinde verilen kurslarımıza katılan çocuklarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Kursu veren Adana Satranç İl Hakemi Mustafa Sevenler  "Yaz spor okulları kapsamındaki kursa ilginin çok olması sevindirici.  Uygulamalı teorik ve pratik eğitimlerle satrancı sevdirerek öğretmek, geniş kitlelere yaymak arzusu içerisindeyiz.  Bu imkân nedeniyle Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a teşekkürlerimi sunuyorum " diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Sarıçam Belediyesi tarafından açılan satranç kursunun kendileri için son derece faydalı olacağını belirten öğrenciler,  verilen eğitimden son derece memnun olduklarını söylediler. Öğrenciler, Başkan Uludağ’a kendilerine böyle bir imkân sunması nedeniyle teşekkür ederek,”Derslerimiz oldukça iyi geçiyor.  Burada öğrendiğimiz bilgilerle ileride başarılı satranç sporcusu olmayı arzuluyoruz.”dediler.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü