SARIÇAM BELEDİYESİ

YOĞUN KATILIMLI GEÇEN İFTAR PROGRAMLARIMIZ SONA ERDİ

13 Haziran, 2018

Başkan Uludağ, “67 mahallede iftar, 20 yerde Sahur programı düzenledik”

Sarıçam Belediyesi iftar programı belirlenen program dâhilinde toplam 67 mahallede iftar yemeği, 20 ayrı yerde de Sahur programı yapıldı. Ramazan ayının 2’nci gününden itibaren başlayan programda Sarıçam’da her gün ayrı mahallelerde belirlenen yerlerde verilen iftar yemeklerinin tamamına katılan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayı boyunca halkımızla iftar sofralarımızı, ekmeğimizi, iftar sevincimizi paylaştık. Katılımları ve gösterdikleri ilgi nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin.”  dedi.

Başkan Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy ve Remzi Oğuz Arık Mahallerinde başlayan iftar programlarının, 10 Haziran 2018’da Kürkçülerde verilen iftar yemeği ile son bulduğunu ifade etti. Bilal Uludağ, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve Mübarek Ramazan ayı süresince bütün mahalleleri kapsayan bir iftar programı oluşturduk. Buradaki amacımız halkımızın iftar programında bir araya gelmelerini sağlamaktı. Bu mübarek günlerde hep birlikte tutulan oruçlarla, açılan iftarlarla ve edilen dualarla Ramazanın ayının manevi hazzını daha yoğun yaşadık." dedi.

20 AYRI YERDE DE SAHUR PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ramazan ayı boyunca verilen iftar yemeklerinin mahallelerin nüfus yoğunluğuna göre tespit edildiğini belirten Başkan Bilal Uludağ, “Bu yıl bir yenilik daha yaparak 20 ayrı yerde Sahur programları da gerçekleştirdik. İftar yemeklerimiz ise 250 ile 2500 kişi arasında değişen rakamlarla oldu. Büyük mahallelerimizden Yıldırım Beyazıt’ta 2 bin 500, Mehmet Akif’te 2 bin, Şahintepe-Orhangazi’de 2 bin kişiye iftar yemeği verildi. Ayrıca iftar sonralarında ise eski Ramazan günlerini yaşatmak amacıyla Türk tiyatrosu, orta oyunları ve Hacivat-Karagöz gösterileri de yapıldı ve büyük ilgi gördü. Bu vesile ile tüm İslam âleminin mübarek ramazan bayramını kutluyor sağlıklı, mutlu, huzurlu nice bayramlar diliyorum. Rabbim tekrarlarını nasip eylesin inşallah.” diye konuştu.

ESNAFLARA DA İFTAR VERİLDİ

Bu arada Sarıçam Belediyesi tarafından ilçede bulunan esnaflara da iftar yemeği verildi. Belediye bahçesinde verilen iftara ise ilgi oldukça fazla oldu. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, esnafların ilçenin bel kemiğini oluşturduğuna dikkat çekti. Uludağ, iftar öncesi onların yanına gidip sohbet ederek,”Bir şehrin ekonomisini geliştiren ve büyümesine katkı koyan en önemli yardımcı etkenlerden biri de esnaflarımızdır. Katılımlarınız nedeniyle teşekkür ediyor ve hepinize işlerinizde bol kazançlar diliyorum.” dedi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü