Milli ve manevi değerlere önem veren,kentlilik bilincini geliştirerek mensubiyet ve aidiyetleri pekiştiren,çağdaş dünyanın gereklerine göre hizmet anlayışını biçimlendiren,yenileyen ve bu anlayışla halka hizmeti benimseyen bir belediyecilik.
Çalışmayı ibadet kabul eden, millî hasletlerini hizmet aşkıyla harmanlayan; hizmette hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, sadece halka hizmete odaklanan bir belediyecilik.
Bütün vatandaşları merkezine alarak hizmet götürürken hakkı ve hukuku ön planda tutan, kimseye öteki gibi davranmayan adil ve eşitlikçi belediyecilik.
Tüm insanlığın kabul ettiği ahlaki değerler üzerinden hizmet üreten, bunu Türk milletinin yüksek insani vasfı olan sevgi, hoşgörü ve adalet ilkeleriyle donatan; her zaman şeffaf, her zaman hesap verebilen bir belediyecilik.
Bir eliyle kente hizmet ederken, diğer eliyle modern dünyayı takip edip üretilen mal, hizmet, bilgi ve teknolojiyi kentinin ve ülkesinin çıkarlarıyla birleştirebilen bir belediyecilik.
Kentin kalkınması için yapılacak planlama çalışmalarında, sektörel değerlerden en önemli olanı öncelikli sektör olarak belirleyen, diğer sektörleri ise bu sektörü destekleyecek şekilde planlayan, sektörel imkanları bütüncül yaklaşım çerçevesinde birbirini tamamlayacak şekilde hazırlayan belediyecilik.
Demokratik katılımı yerel düzeyde yaygınlaştıran, Vatandaşı sadece yönetilen değil yönetimde paydaş olarak gören, Hemşerilik bilincini yerleştiren, Uzlaşma kültürünü geliştiren, tarihi, kültürel, doğal tüm değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri zenginleştiren belediyecilik.
Yerel hizmet üretiminde modern dünya kentleri ile rekabet edebilen, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerden azami ölçüde yararlanan, şehrinden dünya markası çıkartabilen bir belediyecilik.
Plan, proje ve hizmetlerinin tüm safhalarını ayrıntılarıyla kent sakinleriyle paylaşan, onlarla her zaman iletişim içinde olan ve onlardan gelecek geribildirimleri gelişme aracı olarak sayan bir belediyecilik.