İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü

DÂHİLİ TEL:- 0322 341 41 09

E-MAİL: huriyekaya@saricam.bel.tr

GÖREVLERİ

• Yönetmelikte belirtilen müdürlük hizmetlerinin zamanında verimli ve düzenli şekilde yürütülmesini sağlamak.
  • Müdürlüğün çalışmalarını mevzuat esaslarına göre düzenlemek çalışma programı hazırlamak başkanlığın onayına sunmak, başkanlıkça onaylanan çalışma programının gerçekleşmesi için gereken malzemeyi temin ettirmek.
  • Müdürlükçe yapılan çalışmalarla ilgili olarak belirli aralıklarla toplantılar düzenlemek, çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapmak, personellerle ilgili izin, hastalık ve çekilme gibi nedenlerle ilgili ayrılanların yerine bir başkasının görevlendirilmesi ve hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemleri almak.
  • Müdürlük personelin yapacağı işle ilgili görevlerinin neler olduğunu düzenleyerek bir iç yönergeyle, tek tek açıklamalı bir şekilde belirtmek personele bu yönergede belirtilen görevleri eksiksiz ve sürekli olarak çalışma içinde bulundurulmasını sağlatmak.
  • Tüm personelin İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları çerçevesinde Kişisel koruyucu Donanımlarını (KKD) temin edilmesini ve kullanılmasını sağlamak.
  • Müdürlüğün görev alanlarına giren konularda kesin kararlar vermek, çeşitli konulara ilişkin farkı yollar ve çözümler arasında son ve kesin seçim yapmak.
  • Stratejik plan ve performans programındaki ilgili hedefleri gerçekleştirmek.
  • İç ve dış denetim sırasında denetçilere ve yargıya intikal eden hususlarda mahkemelere bilgi, belge ve kolaylıklar sağlatmak.
  • Sıfır atık yönetim sistemini kurarak yönetimini sağlamak.
  • İklim değişikliğine uyum için iklim eylem planı yapıp sera gaza azaltıcı faaliyetlerde bulunulmasını sağlamak.
  • Geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrıştırma işlemenin uygulanması çalışmalarını yaptırmak.
  • Çeşitli broşür, slogan ve reklam araçlarıyla kampanyalar düzenleyerek halkın çevreye olan duyarlılığını arttırmak.
  • Atık pillerin ve akümülatörlerin kontrolü yönetmeliğine uygun olarak ilçe sınırları içerisindeki atık haldeki pillerin çevreyi kirletmeyecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi için evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertaraf ediminin sağlanması.
  • Bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliğine uygun olarak ilçe sınırları içerisindeki atık yağların toplanması iş birliği yapılan bakanlıkça yetki verilen firmalara teslim edilerek geri dönüşümü sağlatmak.
  • Elektrikli ve elektronik atıkların kontrolü yönetmeliğine göre atıkların ayrı toplanarak bakanlıkça yetkilendirilmiş kuruluşlar ile işbirliği yapmak.
  • Tekstil atıklarının mevzuat hükümlerine göre ayrı toplanması için lisanslı yerlerle iş birliği yapmak.