SARIÇAM BELEDİYESİ

30 AĞUSTOS`TA BAYRAK PARKI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLER ANITINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

31 Ağustos, 2015

Başkan Uludağ,”Adanalı Şehitlerimizin anısını ölümsüzleştirdik”

Vali Mustafa Büyük,”Emeği geçenleri kutluyorum”

Sarıçam Belediyesi yaptırılan Bayrak Parkı ve Şehitler Anıtı’nın açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramında düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. Başkan Bilal Uludağ, ”Bayrağımızı ve bugünlere nasıl geldiğimizi bilmemiz lazım. Çanakkale savaşı sırasında Adana’dan birçok kişi şehit olmuştur. Onları burada Bayrak Parkı’nın yanında yaşatmak istedik.”derken, Adana Valisi Mustafa Büyük, emeği geçenleri kutladı.

Kozan Yolu üzerinde Otoban kavşağında bulunan Bayrak Parkı ve Çanakkale Şehitler Anıtı açılışına, Adana Valisi Mustafa Büyük, MHP Adana Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve eşi Nejla Uludağ,  ilçe muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Tören Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi tarafından çalınan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, içlerindeki bayrak ve vatan sevgisini hiçbir gücün yok edemeyeceğini belirterek, bu iki anlamlı park ve anıtın maneviyat açısından önemine değindi. Başkan Uludağ, 30 ağustos Zaferinin 93. Yılı, Çanakkale Savaşının ise 100 yılı nedeniyle açılışın daha da önemli bir anlam kazandığını söyledi.

Bilal Uludağ,” Bu vatan ve bayrak uğruna yüz binlerce şehit verdik ve gerektiğinde vermeye de devam edeceğiz. Çanakkale’de Adana’dan giden 842 gönüllü askerimiz orada bu vatan uğruna canlarını vermiştir. Şehitler anıtına onların isimleri yazıldı. Onları burada ölümsüzleştirdik. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bizleri bu törende onurlandıran Başta Sayın Valimiz olmak üzere katılan herkese teşekkür ediyor ve bu iki güzel eserin Sarıçamlılara hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, bu açılışla tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, böylesine güzel ve anlamlı iki eseri ilçesine kazandıran Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı kutladı. TBMM İdare Amiri Seyfettin Yılmaz ise, zor günlerden geçtiklerini belirterek, böylesine anlamlı bir günde Sarıçam’a Bayrak Parkı, Çanakkale Şehitler anıtını kazandıran Başkan Bilal Uludağ’a kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, 30 Ağustos Zafer Bayramında, Sarıçam Belediyesi tarafından yaptırılan, böylesine anlamlı iki eser, Bayrak Parkı ve Çanakkale Şehitler Anıtının açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Mustafa Büyük, “Zafer Bayramımızın 93. Yılını kutluyoruz. Bu açılışla Zafer Bayramı bizler için daha da anlam kazandı. Milli birlik ve beraberliğimizi sağlama ve sanat adına da önemli bir gün. Bu güzel eserleri önemsiyoruz, emeği geçenleri ve Belediye Başkanımızı kutluyorum. Adana’ya ve Sarıçam’a hayırlı olsun.”diye konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü