SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ ’DAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA

13 Ocak, 2016

Sosyal Market Projesinden ihtiyaç sahipleri ücretsiz faydalanacak

Sarıçam Belediyesi yaptığı yeni bir proje ile hizmet kervanına bir halka daha ekliyor. 2016 yılı Haziran ayında açılması planlanan “Sosyal Market” projesi için altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Başkan Bilal Uludağ, inşaat çalışmaları devam eden, hür türlü donanıma sahip bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek olan Sarıçam Sosyal Marketin ihtiyaç sahibi bin aileye hizmet verecek şekilde planlandığını ifade etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,” Göreve başladığımız andan bugüne kadar Sarıçam ilçesinde Sosyal yardımlaşmada öncü ve örnek bir ilçe belediyesi olduk. Belediye olarak Nisan 2014 ayından bugüne kadar tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduk. Kesinlikle paranın geçmediği bu markette gerçek ihtiyaç sahipleri, Belediyemiz tarafından verilecek Sarıçam Kart ile ücretsiz olarak alışveriş imkânı bulacak. “dedi.

NASIL TEMİN EDİLECEK

Bilal Uludağ, kartlar verilirken bazı şartların aranacağını ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek kendilerine verileceğini ve Sosyal Marketin Haziran ayı içinde açılmasının planlandığını söyledi. Uludağ, “Bu hizmetimiz vatandaşlarımız için bir lütuf değil, sosyal belediyeciliğin bir gereğidir. Bu hizmeti şeffaf, tarafsız, insan onuruna yakışır ve kaliteden taviz vermeden gerçekleştireceğiz. “diye konuştu.

Sarıçam’da yaşayan sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların, Sarıçam Sosyal Marketten faydalanabilmeleri için kendilerine Sarıçam Kart verileceğini anlatan Başkan Bilal Uludağ, kriterleri ise şöyle açıkladı:

“Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze, Sarıçam Belediyesi Çağrı Merkezine (444 72 23) talep dilekçeleri veya doğrudan yapılan müracaatlar ile Belediyemizce yapılan tespitler, Kamu Kurum ve kuruluşları verileri, Sarıçam sosyal Yardım Komisyonunca değerlendirilecek ve kart sahipleri belirlenecektir. Bu müracaatlar içinden kriterlere uygun olanların adına Sarıçam Kart verilecek ve bu kişiler Sosyal Marketten temel ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Ayrıca Sarıçam Belediyesi olarak evinden çıkamayacak durumda olan ihtiyaç sahibi, engelli, yaşlı veya hasta vatandaşlarımız Sosyal marketimize telefonla ulaşarak taleplerini iletebilecekler. Bu durumda olan vatandaşlarımıza da ihtiyaçları evlerine Sosyal Market birimimiz tarafından ulaştırılacaktır.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü