SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ: "BASIN DEMOKRASİLERİN GÜVENCESİDİR"

24 Temmuz, 2017

“Basın demokrasilerin güvencesidir”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bilal Uludağ,  basın yayın organlarının toplumun haber alma ihtiyacını karşılaması noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Başkan Bilal Uludağ, yayınladığı mesajında, basının çağdaş demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak şu görüşlere yer verdi:

“Kamuoyuna tarafsız doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek toplumu aydınlatmaktadır. Basın meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Basın yayın çalışanları ise kurumlarının isimsiz kahramanlarıdır. Basın yayın kuruluşları her anlamda(Ekonomik, siyasi v.s) bağımsız ve özgür olmadıkları, haberlere yorum katmadan objektif ve tarafsız olarak halka aktarmadıkları sürece toplumumuza karşı olan görevlerini tam ve sağlıklı yapmış sayılmazlar.

İşte bu nedenle yazılı ve görsel basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım.” dedi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü