BAŞKAN ULUDAĞ`DAN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

18 Mart, 2021

ULUDAĞ “ ÇANAKKALE DESTANI İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE SAVAŞAN VATAN SEVDALILARININ, İNANÇ VE AZMİYLE YAZILAN BİR DESTANIN ADIDIR.”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uludağ mesajında, “ Çanakkale Destanı Türk Milletinin istiklalden istikbale giden yolda,  vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Çanakkale Zaferi’nin sonuçları itibariyle Dünya tarihinin akışını ve Türk milletinin kaderini değiştirdiğine dikkat çektiği mesajında Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale Savaşı, sadece Türkiye`nin değil Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir.  O yüzden Çanakkale Zaferi yıllarca cepheden cepheye koşan ve bağımsızlığı uğruna, imkânsızlıklar içinde savaşan vatan sevdalılarının 106 yıl önce,inanç ve azmiyle yazılan bir destanın adıdır.  Çanakkale Destanı, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı ve Dünya’da eşine az rastlanır tarihe adı altın harflerle yazılan bir zaferdir. Çanakkale geçilmez sözünü dünyaya kabul ettiren Türk milletinin, vatan ve bayrak sevgisinin en aziz nişanesinin bir emanetçisi olarak; 18 Mart Şehitler Günü`nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. ”dedi.