SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

03 Aralık, 2018

Sarıçam Belediye Başkanı Uludağ’dan Engelliler Günü Mesajı

“Engelsiz bir Sarıçam için çalışıyoruz.”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, fiziksel ve zihinsel engelin bir eksiklik olmadığını belirterek, “Önemli olan engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmaktır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Engelsiz bir Sarıçam için çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü ilan edilmesinin önemine değinerek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“3 Aralık, Engellilik konusundaki toplumsal bilincin artmasına ve engelli bireylerin yaşam standartlarının geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir gündür. Bu durum engelli haklarının, kazanımlarının ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin ne derece önemli olduğunu gösteriyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek önemlidir.

Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Bizde belediye olarak engelli vatandaşlarımızdan gelen taleplere her zaman yardımcı olduk. Engelsiz taksi projemiz ile onlara bir telefon kadar yakınız. Bu hizmetimizden 210 Sarıçamlı vatandaşımız faydalanmaktadır.  Biz bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız.

Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü`nde tüm engelli vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve başarılı ve engelsiz bir hayat diliyorum.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü