BAŞKAN ULUDAĞ’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

03 Temmuz, 2023

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında, toplum olarak, bayramları bizlere diğer günlerden farklı kılan şeyin, hep bir arada olmanın mutluluğunun getirdiği, paylaşmanın sevinci ile sevgi ve hoş görünün doruğa çıktığı en müstesna günlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

“BAYRAMLARIMIZ, BİZİ BİZ YAPAN, EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN BİRİSİDİR”

Toplum olarak bizi biz yapan, en önemli yapı taşlarından birinin bayramlar olduğunun altını çizen Başkan Uludağ mesajında “Türk milletinin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesi olarak bayramlarımız, bizi biz yapan, en önemli yapı taşlarından birisidir. Bayramları bizlere diğer günlerden farklı kılan şeyin, hep bir arada olmanın mutluluğunun getirdiği, paylaşmanın sevinci ile sevgi ve hoşgörünün doruğa çıktığı en müstesna günlerden biri olduğunu akıldan çıkarmamalıyız. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurban Bayramında yine toplum olarak gönül sofralarımızı birbirimize açarak, muhtaç insanların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalı, kurban ibadeti vesilesiyle bayram sevincimizi gönülden paylaşabilmeliyiz. Çünkü bizler tarih boyu, iyi günde, kötü günde bir olmak, birlik olabilmek, hep bir arada kenetlenebilmek, tek yürek, tek yumruk gibi hareket edebilmek yetisini bu sayede kazanmış bir milletiz. Bayramımızın gerçek manasına kavuşması için Kurban Bayramının manevi ihtişamı altında geçireceğimiz bu bayramda da yine büyüklerimizi ziyaret edip dualarını almalı, hastalarımız varsa moral vermeliyiz. Dul, öksüz, yetim ve çocuklarımızı sevindirmeli, bayram vesilesi ile dargınları barıştırmalı, kestiğimiz kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sarıçamlı ve Adanalı hemşerilerim olmak üzere, herkesin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, birlik ve beraberlik içinde geçireceğimiz daha nice bayramlara buluşmayı Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.