BAŞKAN ULUDAĞ`DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

28 Şubat, 2022

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında, Peygamberimiz Hazreti Muhammet (SAV) in, feyz ve bereket dolu yaptığı mukaddes yolculuğun adı olan Miraç`ın, insanlığın huzur bulmasına, ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisinde bulundu.

"MİRAÇ KANDİLİNİN TÜM İNSANLIĞIN HUZURA ULAŞMASINA VESİLE OLMASINI DİLERİM"

Başkan Uludağ mesajında şu ifadelere yer verdi "Birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğu, kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bu günlerde kandillerin önemi daha da bir fark edilir olmuştur. Çünkü günümüzde Dünya Coğrafyasında yaşanan düşmanlıklar, kin ve nefret duyguları, bazen insani duyguların önüne geçmektedir. Bugün yeryüzünün farklı coğrafyalarında ne yazık ki üzücü gelişmeler, birçok acı olaylar vuku bulmaktadır. Tüm bu yaşanan acı olayların son bulması, insanlığın huzur ve barışa kavuşması için yüce Dinimiz, dünyada bütün insanlara sıkıntı, zorluk ve meşakkat yerine, bilâkis bütün âlemlere sonsuz rahmet, şefkat ve merhameti öğretmiş ve öğütlemiştir. Hazreti Peygamberimiz hayatı boyunca hiçbir an "rahmet" peygamberi olduğunu unutmamış ve karşılaştığı olumlu ve olumsuz bütün olaylara sevgi ve rahmet perspektifinden bakarak, model bir şahsiyet ortaya koymuştur. Bizlerde Ona inananlar olarak, bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu vesile ile Peygamberimiz Hazreti Muhammet (SAV) in, feyz ve bereket dolu yaptığı mukaddes yolculuğun adı olan Miraç`ın, tüm insanlığın huzura ulaşmasına, ülkemizde birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla başta Adana ve Sarıçamlı hemşerilerim olmak üzere, tüm inananların Miraç Kandilini kutluyor, Cenab-ı Allah`tan bütün insanlığa esenlikler diliyorum."