BAŞKAN ULUDAĞ’DAN “NEVRUZ”MESAJI

22 Mart, 2021

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Uludağ mesajında, Nevruz Bayramı`nın 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı Orta Asya’dan Balkanlara uzanan oldukça geniş bir yelpazede birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışın simgesi olan milli bir bayram olduğunu belirtti.

Açıklamasında nevruzun yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin, dayanışmanın sembolü olduğuna dikkati çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ sözlerine şöyle devam etti: “ Her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş ananevi ve temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramın adıdır Nevruz. Binlerce yıldır olduğu gibi, bundan sonra da gönülleri tutuşturan kültür ocağı olacaktır. Büyük Türk milletinin birliği ve dirliği en değerli hazinemizdir. Nevruzunda ifade ettiği gibi yeniden dirilişin ruhuna sımsıkı sarılarak, omuz omuza, bir arada yaşama duygumuzun daha da güçlenmesi ve birlik ve beraberlik duygumuzun daha da artması dileği ile tüm hemşerilerimin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.