SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ GİRİŞİMCİLİK KURSUNUN 2. ETABINI ZİYARET ETTİ

19 Nisan, 2016

Uludağ, “Hepinize başarılar diliyorum”

Sarıçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yapılan proje dahilinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ikinci etabı başladı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu kursun amacının Sarıçam’da yaşayan işsizlere, Adana ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Sarıçam Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binasında gerçekleşen kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Bilal Uludağ, istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler sonucunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde ikinci etabın 30 kadın kursiyerin katılımı 18 Nisan’da başlayıp 28 Nisan 2016 tarihinde sona ereceğini ifade etti.

Başkan Bilal Uludağ, proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimciye 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 100 bin liralık destek verileceğini belirterek,” 10 gün sürecek ve toplamda 70 saat verilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ardından ilk etapta 30 girişimci kendi işini kurma imkanına kavuşacak.  Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise ‘Yeni Girişimci’ desteği alabilecekler” dedi.

 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  kursa katılan kadınlara başarı dilerken, “ Sarıçam’da işsiz olan vatandaşlarımıza iş konusunda her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sarıçam İstihdam Merkezimiz(SİMER) birçok ilçe vatandaşımıza iş imkanı sağladı. Bizler ilçemizde bulunan sizlere iş edinme konusunda yardımcı olmayı öncelikli hedeflerimiz arasına aldık. Bu kursun bitiminde umuyorum ve diliyorum ki; sizlerde gönlünüze göre güzel bir iş kurma olanağı bulursunuz.  Sizden sonra bu uygulama çerçevesinde 3. ve son etaba katılacak olan 30 kişiye aynı konuda 2- 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında kurs verilecek.” diye konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü