SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ, İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 564. YILI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI

29 Mayıs, 2017

Türk ve Dünya tarihinde bir dönüm noktası olan İstanbul`un Fethi`nin 564. yılında gurur ve iftiharla bir aradayız.

Bir çağı kapatıp yeni bir çağı başlatan tarihtir 1453. Bu tarihten itibaren insanlık, hem Türklerin adalet ruhu ile karşılaşmış, hem de Fethi kutlu Peygamberimiz tarafından `İstanbul elbet feth olunacaktır. Onu feth eden kumandan ne güzel kumandan, onu feth eden asker, ne güzel askerdir.` hadisiyle müjdelenen bu kentle birlikte inançlarımızla doğrudan tanışmıştır.

Bu kentin Türklerce sahiplenilmesi Büyük Türk Hakanı 2. Mehmet`i Fatih yapan tarihi bir ülkünün ve milli şuurun ifadesi, Haçlı zihniyeti için ise asla unutamayacakları bir sarsıntının başlangıç noktasıdır.

Fetih, yüzyıllardır Türksüz bir Anadolu arayışındaki Batı zihniyetine karşı en kesin cevaptır. Bu toprakları vatan yapan Aziz ecdadımızdan devraldığımız mirasın omuzlarımıza yüklediği görev ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret, şanlı tarihimizde mevcuttur.

Bilge Kağan`dan Alparslan`a, Osman Gazi`den Fatih`e, Kanuni`den Atatürk`e kadar ülküsünü taşıyan, muhteşem nesillerin kılavuzluğu Aziz Türk Milletine her daim ışık tutacaktır.

Bu vesile ile büyük ceddimize ve Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah`tan rahmet diliyorum. Ramazan-ı Şerifinizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü