SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇANAKKALE’YE MİNNET YOLCULUĞU BAŞLADI

12 Nisan, 2018

Uludağ, “Her Sarıçamlı Çanakkale destanını yerinde görmeli ”

Sarıçam Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan Çanakkale’ye Minnet Yolculuğuna bu yıl da devam ediliyor. Belediye Başkan Bilal Uludağ,  Çanakkale ruhunu her Türk vatandaşının yerinde yaşaması gerektiğini vurgulayarak, ”Her mahalleden gelen talepler doğrultusunda Sarıçamlı hemşerilerimizin Çanakkale’ye götüreceğiz.  Hedefimiz başvuru yapan tüm vatandaşlarımızı Çanakkale’ye göndermek. ”dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Aksoylar Merkez Camii önünde toplanan ve daha önce isimleri belirlenen Sarıçamlıları her hafta Salı ve Cuma günleri olmak üzere Çanakkale’ye göndereceklerini ifade etti. Bilal Uludağ,  bu yıl ilk kafileyi göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Çanakkale’yi her Türk vatandaşı ve Sarıçamlı mutlaka görmeli. Vatanımız için bugüne kadar şehit düşenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Amacımız Sarıçamlıların ecdadımızın tarih yazdığı Çanakkale’de yaşanan kahramanlık destanın yerinde görmeleridir.  Bu yılda da Sarıçam ilçemizde ikamet eden hemşerilerimizi gruplar halinde göndermeye başladık. ”diye konuştu.

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİLER

Öte yandan Çanakkale Minnet Yolculuğunun mahallelerden gelen talepler doğrultusunda bitene kadar süreceğini belirten Bilal Uludağ, geçmişte Atalarımızın burada ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek kahramanlık destanı yazdığını da anımsattı.

Çanakkale Minnet Yolculuğuna katılan vatandaşlar, kendilerine bu imkânı sağlayan Başkan Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler. Vatandaşlar,“Geleneği devam ettirerek bizlere de bu fırsatı tanımasından dolayı çok mutluyuz. Ecdatlarımızın büyük özveri ile savaştıkları ve uğruna şehit düştükleri yeri görmek bizim için unutulmaz olacak. Başkanımızdan Allah razı olsun.” dediler.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü