SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇANAKKALE’YE MİNNET YOLCULUĞUNDA 12. KAFİLE YOLA ÇIKTI

06 Ağustos, 2018

Uludağ, “Çanakkale ruhunu kavramak zorundayız. Çanakkale destanını yerinde görmek çok önemli ”

Sarıçam Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan Çanakkale’ye Minnet Yolculuğuna devam ediliyor.  Belediye Başkan Bilal Uludağ,  Çanakkale ruhunu her Türk vatandaşının yerinde yaşayarak görmesi gerektiğini belirterek, gelen talepler doğrultusunda ilçede yaşayan Sarıçamlıları Çanakkale’ye götürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  İncirlik Mahallesinde toplanan vatandaşları bizzat yolcu etmeye giderek, bu yıl içinde şu ana kadar 11 kafileyi gönderdiklerini söyledi. Başkan Bilal Uludağ, “Bu yıl ilk kafileyi Mart ayında gönderdik. Çanakkale’yi tüm vatandaşlarımız mutlaka görmeli. Oradaki manevi havayı teneffüs ederek yaşamalı. Çanakkale ruhunu kavramak, millet olarak nereden geldiğimizi, hangi badireleri atlattığımızı bilmek zorundayız. Çanakkale’de ve vatanımız için bugüne kadar şehit olanları saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.  Bu yılda da Sarıçam ilçemizde ikamet eden hemşerilerimizi son talep gelene kadar gruplar halinde Çanakkale’ye göndermeyi sürdüreceğiz. Bugün 12.  kafilemiz olarak İncirlik mahallemiz de oturan vatandaşlarımız yolcu ettik” dedi.

Çanakkale Minnet Yolculuğuna katılan İncirlikli vatandaşlar, kendilerine bu imkânı sağlayan Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür ederek, “Bizlere bu fırsatı sağlamasından dolayı çok mutluyuz. Ecdatlarımızın büyük özveri ile savaştıkları ve uğruna şehit düştükleri yeri görmek bizim için unutulmaz bir anı olacak. Bize bu duyguyu yaşatan Başkanımızdan Allah razı olsun.”  diye konuştular.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü