SARIÇAM BELEDİYESİ

PORTAKAL ÇİÇEĞİ ADANA’YI TOROSLARIN ÖTESİNE TAŞIDI

03 Temmuz, 2015

Portakal Çiçeği Dergisi yazı ailesi iftarda bir araya geldi

 

Başkanlığını Avukat Yusuf Özer’in yaptığı Sarıçam Gönüllüleri Derneği’nin yayın organı Portakal Çiçeği Dergisi yazar ailesi ve yayın kurulu iftar yemeğinde buluştu.  Adana merkezli olarak üç aylık periyodda yayınlanan ve Türkiye geneli dağıtımı yapılan Portakal Çiçeği Dergisi’nin iftar yemeğine Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da konuk olarak katıldı.

Dergi Sahibi Avukat Yusuf Özer, “Sarıçam merkezli bir yayın organının kısa sürede önce Adana’ya sonra Türkiye’ye açılmasının sevincini yaşıyoruz. Portakal Çiçeği Dergisi güzel Adana’mızın sesini soluğunu Torosların ötesine taşımıştır. Bu anlamda yazı, yorum, çizgi ve fotoğraflarıyla yayın içeriğine katkı veren tüm yazarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ULUDAĞ: DÜNYAYA SARIÇAM PENCERESİNDEN BAKAN BİR DERGİ

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yayınlarının merkezine Sarıçam’ı alan, dünyaya, hayata Sarıçam’dan bakan bir yayın organının kısa sürede Adana ve Türkiye’ye hitap edecek seviyeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Uludağ, “Arkadaşlarımız böyle bir dergi hazırlığından bahsettiklerinde onlara en iyisini yapmaları tavsiyesinde bulundum. Üniversite öğrenciliği yıllarımda bende bizzat bir derginin yayın kurulunda görev yaptığım için süreli bir yayın hazırlamanın zorluklarını bilirim. Bu nedenle yayın kurulundaki arkadaşlara elimden geldiğince moral motivasyon sağlamaya çalıştım. Bir yılın sonunda derginin geldiği nokta arkadaşlarımızın bu konudaki gayretlerinin meyvelerini verdiğini gösteriyor. Portakal Çiçeği’ne emek veren herkese başta siz kıymetli yazarlarımız olmak üzere ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

ÇAY: PORTAKAL ÇİÇEĞİ NİCE YILLAR YAŞASIN

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bir okur olarak ilgiyle takip ettiği Portakal Çiçeği Dergisi’nin yazarlarıyla bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Çay, “Adana’mızı her yönüyle sayfalarına yansıtan ve bu güzellikleri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran Portakal Çiçeği Dergisi kısa sürede önemli bir marka haline gelmiştir. Bu önemli yayın organının daha nice yıllar yaşamasını dilerim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Portakal Çiçeği Dergisi’nin ilk yılında yayınlanan dört sayısı birinci yıl özel cildi haline getirildi. İlk yıl cildi Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a gecenin anısına hediye edildi.

Portakal Çiçeği Dergisi’nin ilk sayısı Nisan 2014’de yayınlandı. Üç aylık yayın periyodu bulunan derginin altıncı sayısı Temmuz ayında okurla buluşacak. NT Kitap Mağazaları ile Türkiye genelinde dağıtımı yapılıp satışa sunulan dergi dr.com.tr ve idefix.com isimli online satış siteleri aracılığıyla tüm dünyaya ulaştırılıyor. Portakal Çiçeği Dergisi yazarları arasında Adana’nın en önemli şairleri, araştırmacıları, fikir adamları, gazetecileri ve çizerleri yer alıyor. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü