SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYESİ`NDEN ARICILIK KURSU

02 Şubat, 2024

SARIÇAM BELEDİYESİ`NDEN ARICILIK KURSU

Sarıçam Belediyesi’nin, ilçede üretimin ve istihdamın önünün açılması için yaptığı çalışmalar arasında yer alan meslek edindirme kursları, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Başkan Bilal Uludağ’ın talimatları ile ilçede bu yıl üçüncüsü açılan “Arıcılık Kursu’nda, kursa katılan 250 kursiyerlere sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edildi.

Sarıçam Belediyesi’nin, ilçede üretimin ve istihdamın önünün açılması için yaptığı çalışmalar arasında yer alan meslek edindirme kursları, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Başkan Bilal Uludağ’ın talimatları ile Çukurova Üniversitesi ve Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde ilçede bu yıl üçüncüsü açılan “Arıcılık Kursu’nda, kursa katılan 250 kursiyerlere sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edildi. Sarıçam Belediyesi Ömer Çelik Meclis Salonunda düzenlenen törene, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alparslan Akıllı,  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Aykut Burgu ve kursiyerler katıldı.

“ÜRETİCİ GELİRLERİNİN ARTIRILMASINI AMAÇLIYORUZ”

Törende konuşan Başkan Uludağ, kırsalda üretim ve istihdam için planladıkları, arıcılığın geliştirilmesi ve canlandırılması, bilgi ve becerilerinin bilimsel eğitim metotlarıyla geliştirilmesi, yeni üretim sistemlerine entegrelerinin sağlanması ve üretici gelirlerinin artırılmasını amaçladıkları proje ile arıcıların dünya ile rekabet edebilecek boyutlarda bir eğitim seviyesine sahip olmasını önemsediklerini belirtti. Sarıçam ilçesi sınırları içinde yapılan arıcılık faaliyetlerinin artırılması ve nektar ve polen kaynaklarının, ekonomiye kazandırılması için kurum olarak çok çaba sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Bilal Uludağ “Sarıçamda arıcılığa ilgi duyan kişi sayısı her geçen gün artıyor olması ilçemizin ekonomisinin gelişmesi açısından son derece mutluluk verici bir durum. Arıcılarımızın ürettikleri ürünlerin ülke genelinde daha üst seviyelere gelmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini her geçen gün daha da arttıracağız” dedi.

“TEKNOLOJİ OLANAKLARINI KÖYLERE ULAŞTIRARAK İSTİHDAMIN ARTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Başkan Bilal Uludağ konuşmasını şu sözlerle tamamladı “Yeni hizmet dönemimizde başta arıcılık olmak üzere, teknoloji olanaklarını köylere ulaştırarak istihdamın artırılmasını hedefliyoruz. Üretimin güçlendirilmesi, kültürel değerlerin korunarak kırsal kalkınmanın desteklenmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Akıllı tarım uygulamaları ile sürdürülebilir ve teknolojik üretim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yaptığımız faaliyetlerimize yeni dönemimizde daha da hız vereceğiz. Üreticilerimiz neredeyse bizim yönümüz orası olacak. Üreticilerimiz ne isterlerse biz ona hazırız. Bugüne kadar olduğu gibi Sarıçam için canla başla üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Tören çiçek takdimi ve çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

 

 

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü