SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM BELEDİYESİ’NİN YEVDES PROJELERİ KABUL EDİLDİ

10 Mart, 2020

Bilal Uludağ “İki enerji projemiz de kabul edildi”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yürütmekte olduğu Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına yönelik teknik destek projesi (YEVDES) başvuru sonuçları açıklandı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ yaptığı açıklamada "İki alanda başvurumuz oldu ve her ikisi de ilk 40 proje içerisinde yer alarak kabul edildi" dedi.

80 yenilenebilir enerji ve 80 enerji verimliliği projesi olmak üzere toplam 160 projeye teknik destek hizmetleri sağlanacak.

Proje kapsamında sağlanacak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında eğitimler, yurtdışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere, 63’ü üniversite, 144’ü belediye olmak üzere 207 kurum tarafından başvuru yapıldı.

Sarıçam Belediyesi tarafından yapılan iki başvuru da, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda, Enerji verimliliği projesi 28. sırada, Yenilenebilir enerji projesi ise 33. sırada yer aldı.

Enerji verimliliği ile ilgili çalışmalara başlanıyor.

Enerji verimliliğinin önemine değinen ve konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Enerji Verimliliği ile ilgili projemiz kapsamında öncelikle Belediyemiz ana hizmet binamızda çalışma yapacağız ve önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız. Daha sonrada tüm tesislerimizde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji ile ilgili projeler gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bilal Uludağ, sözlerine “Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Avrupa Birliği nezdinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen YEVDES projesi kapsamında, Sarıçam Belediyesi olarak biz de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile ilgili olarak çalışma başlattık ve iki alanda da başvurumuzu yaptık. Proje ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere 207 kurum tarafından başvuru yapılmış. Bizim projelerimiz desteklenecek olan ilk 40 proje içerisine girmiştir. Tesislerimizde kullandığımız enerjiyi daha verimli kullanacağız ve inşallah yenilenebilir enerji projemiz ile de kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz" diye devam etti.

Proje kapsamında gelen yetkili incelemelerde bulundu.

Ankara’dan gelen Enerji verimliliği uzmanı Arif Künar, Proje Ekibini oluşturan Başkan Yardımcısı Ragıp Bekaroğlu, Yazı İşleri Müdürü Mesut Aydoğdu, İmar Müdürü Murat Sulu, Dış ilişkiler Müdürü Şükrü Gedik, Elektrik Mühendisi Murat Topalmahmutoğlu ve Elektrik teknisyeni Nuri Aydoğdu ile bir toplantı yaparak bilgi alışverişinde ve daha sonra da saha incelemelerinde bulundu.

Proje ile 800 kişiye yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında eğitim verilmesi, 80 adet yenilenebilir enerji fizibilite çalışması ve 80 adet enerji verimliliği etüdü yapılması, 20 adet projeye mühendislik desteği sağlanması ve Ar-Ge projelerine destek sağlanması hedeflenmektedir.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü