SARIÇAM BELEDİYESİ

SARIÇAM’DA AŞURE ETKİNLİĞİ YAPILDI

09 Ekim, 2017

Başkan Uludağ, “Muharrem ayı dayanışma ve paylaşmadır”

Sarıçam Belediyesi Muharrem Ayı Aşure Günü nedeniyle 2 ayrı cami önünde ve şantiyede toplamda 5000 kişiye aşure dağıttı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Aşure gününü Sarıçam’da anlamına uygun şekli ile yaşatmak istediklerini belirterek “Muharrem Ayı dayanışma ve paylaşmadır. Tüm İslam alemine kutlu olsun.” dedi.

İlçenin en merkezi yerlerinden olan Aksoylar,  Remzi Oğuz Arık Cami önlerinde kurulan çadırda namaz bitimi dağıtımı yapılan aşureye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Başkan Uludağ,  Aksoylar Merkez Cami deki stantta yapılan Aşure dağıtımına katıldı. Buradan ise Belediye Şantiye binasına geçen Başkan Uludağ, personele de tek tek aşurelerini verdi.

 Muharrem ayının İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu ayın dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurguladı. Uludağ,” İslam geleneği olan aşureyi vatandaşlarımızla paylaştık. Üç ayrı yerde yaklaşık 5000 kişiye aşure ikram edildi. Muharrem ayının ülkemizde birliğe, beraberliğe ve kardeşliğimize katkı sağlamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Geleneksel hale gelen bu çalışmaları hep birlikte devam ettiriyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmak adına güzel bir etkinlik oldu.” dedi.

Yapılan aşure dağıtımına ise vatandaşların ilgisi büyük oldu. Vatandaşlar Başkan Bilal Uludağ’a kendilerine bu anlamlı günü yaşattığı için teşekkür ederek,” Allah Razı olsun” derken,  dağıtım töreni yapılan dualarla son buldu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü