SARIÇAM’DA OKULLAR ARASI ” ATIK PİL TOPLAMA “YARIŞMASI YAPILDI

18 Mart, 2020

Sarıçam’da Okullar Arası Atık Pil Toplama yarışması , Sarıçam Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları ( Tap ) Derneği  tarafından  2017  yılından itibaren yapılıyor. Her yıl yapılan yarışmada öğrencilerin atık pil toplama alışkanlığı sağlanarak, doğal kaynakların korunması ve genç bireylerin çevreye duyarlılığının artırılması hedefleniyor. 3.cüsü düzenlenen Okullar Arası Atık Pil toplama yarışması Sarıçam İlçesine ilave olarak Ceyhan ve Kozan ilçelerindeki okulların  katılımıyla gerçekleştirildi. Seçici kurul, toplanılan pilleri değerlendirerek 1. ve 2. okulu belirledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ; “Amacımız çevre ve  insan sağlığı konusunda duyarlı gençler yetiştirmektir.  Atık pillerin toplanması hem doğaya hem de çocuklarımıza fayda sağlanmakta. Bu çalışmaya öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve üstün gayretlerinden dolayı kutlarım. Düzenlenen yarışmada 1’inci Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi ve 2’inci  ise Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu olarak belirledi. Verilen ödüller yarışma sonucuna göre olarak 1’inci Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi’ne spor seti ve teşekkür belgesi, 2’inci  olan Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’na ise satranç eğitim seti ve teşekkür belgesi verildi.“ dedi .