SARIÇAM BELEDİYESİ

SÜRÜ YÖNETİCİLİĞİ KURSU BAŞLADI

05 Nisan, 2017

Sarıçam’da “Sürü Yöneticiliği” kursu başladı

Başkan Uludağ,”İlginin fazla olması bizi mutlu etti”

Sarıçam Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği ‘Sürü yöneticiliği’ kursu başladı.  Başkan Bilal Uludağ, yeni bir eğitime imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kursun doğru bakım ve beslenme ile yüksek kazanç sağlama imkâna ortam sağlayacağını ifade etti. Uludağ, 5 gün sürecek olan kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini de belirtti.

Kırsal Destek Hizmet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Belediye Nikah Salonunda başlayan kursun açılışına Başkan Bilal Uludağ’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Halit Boz, Tarım İl Müdürü Muhammet Ali Tekin,  Eğitimciler Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nazan Koluman, Prof. Dr. Osman Torun, kursiyerler katıldı.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçelerinde hayvan besiciliği işi ile uğraşanların yoğun olduğunu belirterek, açılan kursa toplam 76 kişinin katılmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.  Bilal Uludağ,”Kursumuz 5 gün sürecek.  Kursiyerlere 3 gün boyunca teorik olarak belediyemizde, 2 gün ise pratik olarak Çukurova Üniversitesinde eğitim alacaklar.” dedi.

Bilal Uludağ, kursun yapılmasında kendilerine destek veren kişi kurum ve kuruluşlara da ayrıca teşekkür ederek,”Belediyemizin temel görev ve sorumluluğu arasında yer alan Kırsal Kalkınma faaliyetleri çerçevesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapmakta olan sizler,  doğru bakım ve beslenme ile yüksek verim almayı hedef haline getireceksiniz. Konusunda uzman eğitmenlerimiz vasıtasıyla düzenlenen kursumuzun başarılı geçmesini ve hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

“Sürü Yöneticiliği” kursunun açılışına katılan Tarım İl Müdürü Muhammet Ali Tekin,  katılımcılara verilecek destekler konusunda bilgiler sunup, kursiyerlerin sorularını yanıtladı.

Konuşmaların ardından ise kursa katılanlara ilk eğitimleri,  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nazan Koluman, Prof. Dr. Osman Torun tarafından verildi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü